Clifford

Ålder: 2018-01-01
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: ca 65 cm
Vikt: ca 28 kg
Kan bo med barn: Nej
Kan bo med hund: Eventuellt med stabil tik
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Aktiv och kärleksfull
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Till fina Clifford söker vi ett mycket hundvant och aktivt hem, gärna med erfarenhet av större raser. En matte och/eller husse som är villig att lägga ner massor av tid och kärlek så att han kan fortsätta att utvecklas och blomstra. Nya hemmet ska helst bo lantligt, gärna med en inhägnad trädgård där Clifford kan strosa runt mellan promenaderna. Självklart ska du vara mjuk i ditt sätt att hantera och träna hund och du får gärna ha tidigare erfarenhet av försiktigare hundar. Han är stark och kan dra en del i kopplet så hans nya hem måste ha styrkan att kunna hålla i honom ordentligt på promenad. I rätt hem kommer Clifford att bli en riktig stjärna och en sann vän för livet!

Om
Clifford kom in till Hundstallet som hittehund. Han är en härlig och aktiv hund. Lite reserverad och avvaktande mot nya människor, men tillgiven och närhetstörstande mot de han känner. Man får helt enkelt jobba lite för att vinna Cliffords fulla tillit, men när man väl fått den har man dragit den största vinstlotten! Lika mycket som Clifford älskar att vara ute i naturen, lika mycket älskar han att mysa i soffan.

Uppdatering 18:e mars 2020: När man möter Clifford första gången så möts man av en skygg blick och ett undflyende beteende. Ofta tänker man nog då på vad som kan ha gjort honom så skygg, är det bara ett isolerat liv han levt eller har han dåliga erfarenheter av människor? Det som är så fantastiskt med Clifford är att han sedan den där dagen i maj 2019 när han kom in till Hundstallet har utvecklats så enormt. Den där första kontakten då han är rädd byts väldigt snabbt ut till en glad svans med stor förväntan på vad du som människa ska hitta på för skoj på promenad. För är det något Clifford älskar så är det långa aktiva promenader.

Han vill gärna lära sig en massa olika trick och även göra olika sökövningar när vi är ute. Han har fått leka med några väl utvalda tjejkompisar, han är inget fan av hanhundar så kompisarna måste vara av det motsatta könet. Clifford har några jourhem som hämtar hem honom då och då och även där utvecklas han för varje gång.

Även om Clifford är speciell i våra hjärtan så är han egentligen inte längre en så väldigt speciellt svårplacerad hund. Hans enda ”problem” är ju att han är rädd vid en första kontakt och har svårt för hanhundar. Vi ser därför inte någon som helst logik i att han genererat så få intresseanmälningar som han gjort. Kanske har vi beskrivit honom som för svår? Eller är det något annat? Det vi vet med säkerhet är dock att Clifford har behövt vara hos oss på Hundstallet en längre tid för att utvecklas och blomstra och nu är han mer än redo att hitta ett eget hem. Vi menar fortfarande att han måste bo i ett barnfritt hem då Clifford endast kommer trivas i ett hem som är väldigt lugnt inomhus, men aktivt utomhus!

Fyll i intresseanmälan
Den 16:e mars 2020 var Clifford med på Tv4 Nyhetsmorgon. Missade du programmet? Klicka på bilden nedan för att se klippet.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.