Douglas

Ålder: 1 år
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 60 cm
Vikt: 33 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Eventuellt stabil tik
Kan bo med katt: Eventuellt hundvan katt
Personlighet: Busig och charmig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Ett hem som kan lägga mycket tid och fokus på Douglas. Någon som har vana av hundtypen sedan tidigare och vet hur han hanterar en busig unghund fylld av energi på ett mjukt och metodiskt sätt. Ett hus med inhägnad tomt där Douglas kan få busa mellan promenaderna vore optimalt men han är nöjd sålänge han får vara med och får den aktivering han behöver.

Douglas kan umgås med barn under kontrollerade former, men på grund av hans storlek och att han inte riktigt kan behärska sig när han blir busig söker han efter ett hem utan yngre barn.

Söker du en något burdus, närhetstörstande och charmig bästavän så finns han här!

Om
Douglas är en charmig unghund med mycket bus i blicken. Han kom in till oss som en privat omplacering då han inte lärt sig att behärska sin lek på ett bra sätt och familjen kände inte att dom kunde ge honom all den träning han behöver. Han kan som sagt inte alltid behärska sin iver och kan då sätta igång och kampa ordentligt i koppel och armar, detta är endast lek ifrån hans sida men det är väldigt hårdhänt lek. Detta är något hans framtida hem måste vara väl medvetna om att det kommer krävas mycket tid och tålamod för. På promenad är han väldigt stark när han vill någonstans så det gäller att man har den fysiska styrkan att hålla i honom. Jobbar man med honom så är han väldigt läraktig och följsam och han vill gärna lära sig nya saker.

Douglas älskar att åka bil och gör det mer än gärna! En stor och stark kille som Douglas behöver mycket stimulans och aktivitet, han älskar att ha ett jobb, utan det blir han lätt rastlös. Han har även provat på att dra kätting, vilket han klarade med bravur! Springa i skogen är en favorit och på sommaren är det simning som är favoritsysselsättningen. Inomhus så har han lätt för att koppla av, han ligger gärna tätt intill när det är dags för mys och följer gärna med till kontoret om dagarna!

Vi vet inte vad Douglas är för blandning men utseendet i kombination med beteende så tror vi att han kan vara någon form av Presa-blandning.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.