Gringo

Ålder: 2015-05-15
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 70 cm
Vikt: 32 kg
Kan bo med barn: Hundvana barn över 10 år
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Pigg och kärleksfull
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Till fina Gringo söker vi någon som är lika aktiv som han. En dröm för Gringo skulle vara att testa på drag, cykling eller hänga med på vandring. Hans framtida ägare måste ha erfarenhet av bruks- och jakthundar.

Han kan vara stark vilket gör att vi letar efter någon som kan hålla honom i alla lägen. Gringo vill inte dela sitt hem med en annan hund och kan skälla vid hundmöten. Vi ser därför helst att hans nya hem finns där det är lugnt och där man inte behöver ha kontinuerliga hundmöten. Han har även en hel del vakt i sig och kan inte bo med katt. Gringo skulle gärna vilja ha en inhägnad tomt där han kan hålla koll på sin omgivning.

För att Gringo ska må bra behöver han jobba med huvudet. Han är väldigt snabblärd och vill gärna testa olika kurser, ni kanske vill prova på viltspår?

Tidigare har Gringo kunnat vara ensam hemma men hans nya hem måste ha vardagen löst på så sätt att han hinner bli trygg innan eventuell ensamtid.

Gringo letar efter en aktiv kompis,  är det du?

Om

Gringo kom in till Hundstallet som en privat omplacering på grund av ändrade familjeförhållanden. Enligt tidigare ägare är han en blandning av dobermann, husky, pointer och vorsteh.

Han är en mycket pigg och kärleksfull kille som längtar efter sitt nya hem.

Gringo tycker att kloklippning är jobbigt och hans nya hem måste träna vidare på detta med mjuka metoder och i lugn och ro.

Han gillar att leka med tikar men kan bli uppspelt och har svårt att lyssna på andra hundars signaler. Han skulle gärna dock vilja ha några trygga tikkompisar i hans storlek att leka med.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.