Lena

Ålder: 2 år
Ras: Blandras (cirneco dell'etna/portugisisk vattenhund)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 30 cm
Vikt: 10 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Nej!
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Alert och rar
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: linda@hundstallet.se

Vi söker

Till Lena söker vi ett lugnt och kärleksfullt hem utan annan hund i familjen. Hennes nya hem ska vara hundvant, gärna med vana av lite försiktigare hundar. Du bor lantligt eller mycket lugnt till då stadsmiljö inte är att rekommendera. Du kan erbjuda Lena en vardag fylld med trygghet, glädje, fysisk motion och hjärngympa – varvat med härliga kelstunder då hon får krypa upp i famnen. Du jobbar mjukt och positivt med din hund och har en modern syn på hundträning. Om du kan erbjuda Lena det hon behöver kommer hon att bli en kompis på tusen!

Om
Lena kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Lena är försiktig vid nya bekantskaper men lättar upp fort. När hon har lärt känna dig är hon kontaktsökande och kryper gärna upp i famnen för en liten kelstund, eller två.

I och med att hon tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver hennes nya hem, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att stärka hennes självkänsla. Hon tycker att viss hantering (såsom kloklipp) är obehagligt så mjuk hanteringsträning kommer att behövas.

Lena har svårt för andra hundar och vill inte bo där det finns annan hund i familjen.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.