Rex

Ålder: 2018-01-05
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 60 cm
Vikt: 35 kg
Kan bo med barn: Hundvana tonåringar
Kan bo med hund: Eventuellt stabil tik i liknande storlek
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Aktiv och smart
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Rex söker dig som är lika pigg och sportig som han! Du som bor lantligt till och söker efter en rolig och fartfylld fyrbent kompis att ta med på vandringar, hundkurser, löpturer och andra äventyr. Har du nära till vattnet får du en guldstjärna i kanten av Rex – han älskar nämligen att bada! Lika självklart som att leva ett aktivt liv älskar du att ha din hund nära och ser fram emot att dela säng och soffa med en underbar Rex.

Rex leker gärna med trygga tikar i liknande storlek och i rätt hem kan han eventuellt dela hem med en, men då han är stor, stark och stojig är det nog bäst om han får bo som ensamhund och skaffa sig någon hundkompis i närheten istället.

Han är inte van vid yngre barn, därför ska eventuella barn vara i tonåren och ha vana av stora hundar av denna typ.

Låter Rex som din drömkompanjon? Han väntar!

Om
Rex kom in som en privat omplacering då han var för stark för sin ägare.

Rex är en busig unghund som behöver stöd och vägledning i hur man på bästa sätt hanterar olika situationer. Han kan bli uppspelt och skällig vid hundmöten, men vi på Hundstallet har redan börjat se utveckling. Med rätt avstånd har han börjat snappa upp skvallerträning och vi ser att hans framtida hem kommer fortsätta jobba med detta. Han kan ibland ha svårt att hantera sina känslor och då kampa i koppel och armar, därför ser vi att hans framtida hem har erfarenhet av detta och har en modern och mjuk syn på hundträning.

Rex har en riktig supernos och kommer älska få utmana sig själv med NoseWork, viltspår eller sök. Han är en härlig kille som i rätt hem kommer blomstra till en riktig stjärna!

Rex älskar att mysa och bli klappad och har inte visat några problem vid hantering såsom kloklipp och bad.

I sitt tidigare hem har Rex klarat av att vara ensam hemma någon timme. Vi ser att hans framtida hem har ensamtiden löst och kan låta Rex landa i lugn och ro innan man påbörjar vidare träning med detta.

Enligt uppgift är han blandning mellan amstaff och schäfer.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.