Sally & Tara

Ålder: 2006-09-29
Ras: Portugisisk vattenhund (har stamtavla)
Kön: Tikar
Kastrerad: Sally: Ja Tara: Nej
Mankhöjd: Ca 50 cm
Vikt: Ca 19 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Vill helst bo som ensamhundar
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Mjuka och vänliga
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: linda@hundstallet.se

Vi söker

ett varsitt tryggt och kärleksfullt hem med lite ensamtid. Vi söker dig med hundvana, gärna av lite försiktigare hundar. Du ser hunden som en självklar familjemedlem och du tränar hund mjukt och reko. Du bor lantligt, eller mycket lugnt till då stadsmiljö inte är att rekommendera. Vill du öppna ditt hem för en åldrande dam? Sally och Tara väntar!

Om
Sally och Tara är syskon och kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Vi letar nu efter varsitt hem till dessa underbara damer då trivs bäst utan varandras sällskap. Både Sally och Tara är mjuka i sitt sätt och de har berört många hjärtan här på stallet. De har den där kloka blicken som bara äldre damer kan ha, och det är fantastiskt att se hur de har utvecklats här på Hundstallet. De kräver inte mycket motionsmässigt utan nöjer sig med härliga stros- och nospromenader där de får upptäcka världen.

De kan vara lite försynta i mötet med nya människor, men lättar upp fort. I och med att de tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver deras nya hem, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att stärka deras självkänsla.

Då Sally och Tara är äldre damer vill de ha lugn och ro runtomkring sig. Hemmen vi söker ska därför vara småbarnsfria.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.