Tess

Ålder: 2018-08-18
Ras: Blandras
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 50 cm
Vikt: 18 kg
Kan bo med barn: 14 år och uppåt
Kan bo med hund: Ja
Kan bo med katt: Hundvan katt
Personlighet: Yvig, pigg och social
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Till spralliga Tess söker vi ett mycket aktivt och kärleksfullt hem med mycket tid. Hennes framtida ägare trivs bäst ute i skogen med intresse för aktivering och jakt. Kanske är hon en framtida eftersökshund? Tess kommer att vara en fantastisk kamrat som vill följa med på allt.

Om det finns barn i familjen måste dessa vara lite äldre då Tess inte har någon erfarenhet av att bo med småbarn. Hon är mjuk i sitt sätt gentemot andra hundar, men vågar inte riktigt ta för sig om någon vill bestämma över henne. Tess gillar katter men då kärleken inte alltid är lika besvarad, är det osäkert om hon kan bo med katt.

Saknar du en fartfylld bästis att ta med på äventyr? Tess väntar på dig.

Om
Tess kom in till Hundstallet som en privat omplacering på grund av ändrade familjeförhållanden. Hon är en blandning mellan lajka, engelsk springer spaniel och wachtelhund.

Tess är en tjej som har en rejäl fart under tassarna och bus i blicken! På promenaderna är det full fart som gäller och enligt Tess är livet till för att upptäckas! Hon är en stjärna på att jobba med nosen och har ett stort intresse för jakt, ffa på fågel. Hon har tidigare även tränats i sök, freestyle och viltspår vilket hon gärna fortsätter med det i nya hemmet.

Hon har ett stort behov av aktivering, vilket hon måste få utlopp för att må bra. Inomhus kan hon lätt koppla av om hon stimuleras tillräckligt mycket med aktiviteter utomhus.

Tess är stark i kopplet och kan ligga på ordentligt när jaktintresset tar över, hennes nya ägare måste därför ha styrkan att kunna hålla henne. På grund av hennes stora jaktlust, kan Tess inte vara lös i nuläget.

Hon kan lämnas kortare stunder men föredrar ett hem med lite ensamhetstid eller med sällskapet av en hundkompis.

Det är inga problem för Tess att åka bil, hon sitter lugnt i sin bur.


Fyll i intresseanmälan