Winston

Ålder: 2018-05-11
Ras: Strävhårig normaltax (med stamtavla)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 25 cm
Vikt: 7,5 kg
Kan bo med barn: Nej
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Troligtvis inte
Personlighet: Envis och charmig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Vi söker dig med erfarenhet av taxar och deras underbart envisa personlighet. Du som förutom promenader vill aktivera Winston i viltspår och trickträning. Du som har vardagen löst så att Winston kan hänga med på det mesta, han är inte så van att vara ensam och man får ta ensamhetsträningen med ro.

Winston söker dig som arbetar med din hund, inte emot. Du som har kunskap om lite osäkra hundar och vet hur man bygger upp självförtroende och tillit genom mjuka metoder.

Winston vill bo som ensamhund men skaffar sig gärna ett par stabila och trygga promenadkompisar. Han är inte van med katt och med tanke på hans jaktinstinkt tror vi inte att han kommer kunna dela sitt med katt eller andra djur.

Om
Winston kom in som en privat omplacering då han inte fungerade med familjens andra hund.

Han är en aktiv och pigg kille som älskar att lära sig nya saker. Han kan vara lite blyg vid nya kontakter och det kan ta en liten stund innan han känner sig trygg.  MEN när man väl vunnit hans tillit blir han ens bästa vän i vått och torrt! Då är han en riktig kelgris som gärna vill ligga nära, bli kliad och få mys i mängder.

Winston har inte tränats till- eller använts i jakt, men Winston skulle tycka att det vore superkul att få gå viltspår, så hans nya hem bör ha intresse för detta. Han skulle nog även kunna blomstra inom NoseWork.

Winston har en del resursförsvar och tycker viss hantering är jobbig. Vi ser att hans framtida hem hanterar detta på ett mjukt och förstående sätt och har stor kunskap i att läsa hundars signaler.

Uppfödaren är kontaktad och informerad om att Winston befinner sig på Hundstallet.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.