April 2014: Flocke

Efter att först vår sista old english sheepdog och sedan vår fina rottweiler somnat in stod vi för första gången på femton år utan hund. Vi stod ut några dagar. Sedan började sökandet efter en ny! Vi har alltid köpt valpar tidigare men efter att ha läst och sett flera reportage om Hundstallet tänkte vi att det kunde vara intressant och se om det fanns någon där som som behövde en andra chans och som passade in i vår familj. 

flocke201404_3

Vi kikade in på Hundstallets hemsida och det tog inte lång tid innan vår ögon föll på Flocke – en sockerbitssöt rottweiler. Vi blev nyfikna på denna hunds historia och skickade in en intresseansökan. Vi fick snabbt svar och efter några samtal och överlämnande av referenser fick vi grönt ljus att komma och träffa Flocke.

Redan på första promenaden i skogen vid Hundstallet kändes det rätt. Flocke kröp upp i min famn nästan direkt – vilket känsla! Lite kycklingkorv hjälpte förstås till. Väl tillbaka på Hundstallet blev vi intervjuade och fick själv chans att ställa frågor. Det hela mynnade ut i ett erbjudande om att ta hem Flocke en vecka på prov. 

flocke201404_2Vi tog erbjudandet på studs. Med oss på vägen fick vi ett direktnummer till en av Flockes hundskötare. Redan efter helgen hörde vi av oss och meddelade att vi inte behövde känna efter längre. Kemin stämde till 100%. Bara dagar senare var vi åter på Hundstallet och slutförde övertagandet. Vi fick ansvaret att ge Flocke en andra chans. Vilken känsla!

På vägen hem stannade vi på McDonalds. När vi satt där i baksätet allihop och åt glass (efter att Flocke själv klättrat fram) kändes det som vi inte gjort annat.

Nu har det gått fem månader sedan vi först träffade Flocke. Det finns fortfarande en del att jobba med men han har verkligen växt in i våran familj. Det får ta den tid som krävs helt enkelt. Flocke har börjat på kurser och han hungrar verkligen efter att få lära sig mer. 

Stor eloge till alla som jobbar på och kring Hundstallet. Utan de mediareportage som gjorts om Hundstallet hade vi aldrig mött Flocke. Att vi fick den möjligheten är både vi och Flocke ytterst tacksamma för.

Hälsningar

Flockes nya familj

flocke2014_1