April 2016: Billy the Kid

Billy är en 6-årig bearded collie som flyttade in hos oss i somras. Han är en riktig charmör och full av energi och livsglädje.

Vi fick veta att Hundstallet sökte jourhem och efter att ha haft några av deras hundar hemma började vi känna oss redo för en egen hund. Vi lämnade in en intresseanmälan till Hundstallet och det tog bara ett par dagar innan de ringde och frågade om vi ville komma dit och träffa en hund de trodde kunde passa oss? Vi åkte dit dagen efter och i väntrummet mötte vi Billy, ett riktigt litet yrväder som överöste oss med pussar. När vi bekantat oss lite och tagit en promenad tillsammans följde Billy med oss hem på prov för att se om vi skulle trivas med honom, och han med oss. Vi var lite oroliga för hur han skulle trivas med att bo med barn men det var aldrig något problem, han och barnen fann varandra direkt. Efter några veckor bestämde vi att Billy var här för att stanna.

När Billy kom till oss hade han lite dåligt med muskler och behövde gå upp i vikt. I början fick vi inte ta promenader som var längre än 20 minuter och vi fick kämpa för att få i honom mat men efter ett tag släppte det, aptiten blev bättre och han började bli starkare.

Billy är för det mesta väldigt lätt att ha att göra med. Han är glad och vill gärna vara med överallt och att träffa människor, både kända och okända, är något av det bästa som finns! Utomhus är han nyfiken och alltid redo för upptåg och inomhus ligger han gärna och slappar i soffan där han på något sätt alltid lyckas sno åt sig hörnet.

image1
Vi har några saker kvar att jobba på med Billy, t ex kan han skälla en del på hundar han tycker är läskiga och vi försöker fortfarande lära honom hur en hälsar på folk utan att varva upp och börja hoppa och pussas.

På dagarna är Billy med oss på jobbet och på fritiden hänger han med på det mesta vi gör. Vi åker ofta till olika rastgårdar och träffar andra hundar och då kan han leka hur länge som helst. Billy älskar att vara ute i skogen och extra roligt är det såklart de gångerna vi grillar korv. Agility och trickträning är också kul!

image1 (1)  image2  

Det är verkligen härligt att se hur långt Billy har kommit, från att tidigare bara ha orkat promenera i 20 minuter till att nu springa/skutta/lufsa runt i skogen i timmar.

image4

image5

Livet med Billy är härligt och vi är glada att Hundstallet lät oss bli hans nya familj.

//Elena med familj