Januari 2016: Zeke

Tjabo kom in till Hundstallet som ett polisärende då ägaren inte kunde ta hand om honom. Glädjande nog fick han flytta efter en ganska kort tid på stallet och i hans nya hem fick han namnet Bamse. Dessvärre blev lyckan kortvarig då tiken i det nya hemmet inte accepterade honom. Bamse var nu tillbaka på Hundstallet och jakten på att hitta hans för-alltid-hem fortsatte. Som tur var hade Åsa Alexandersson sett den charmiga labradoren på hemsidan och det visade sig att hon var hans ”människa”. Bamse som numera heter Zeke hade hittat hem.

Häromveckan fick vi en uppdatering av Åsa och såhär skriver hon om hennes nya kära familjemedlem.

Den nya familjemedlemmen Zeke

”Hej! Jag tänkte skriva lite om Zeke, för att förhoppningsvis belysa att ni har ALLA typer av hundar hos er. Zeke är den enklaste gladaste hund man kan tänka sig, helt utan problembeteenden.

DSC_0044

En hund blev två

När vår gamla hund dog och vi plötsligt bara hade en hund blev det väldigt lite hund kändes det som, dessutom är vår hund uttalat trevlig och snäll med andra hundar. Frågan uppstod genast; Vilken hund? Eftersom det är jag som tränar och tävlar hund i familjen kände jag att tiden räckte bara till för att träna en hund, min man ville ha en hund att lufsa i skogen med, som kunde vara med i bilen, på jobbet m.m., någon valp räckte inte heller tiden till för.

Jag började höra efter bland vänner och bekanta om dem kände till någon hund som behövde ett nytt hem – en hund som inte jagade, eftersom vår lilla schäferfröken är en mycket viltintresserad dam som jag lagt ned tusentals timmar på med anti jaktträning. Jag var rädd att det snabbt skulle försvinna om det dök upp en jaktkamrat. Ingen av de hundar vi hörde om, antingen var det en tik, vilket vi inte ville riskera, ifall dem skulle få problem med varandra, eller så var det något annat.

Jag tittade på Hundstallets sida varje vecka, och plötsligt var han där; Tjabo, en svart labradorherre i sina bästa år, perfekt hund får oss! Vi åkte till Åkeshov för att träffa honom. Vår schäfer tyckte att han var lika perfekt som vi tyckte så han följde med oss hem, och vilken fantastisk hund.

12095319_1056377127728403_1597830320877426706_o

Okomplicerad och genomsnäll

Han har ett suveränt hundspråk och våra hundar leker oerhört bra tillsammans. Han lufsar i skogen med sin husse varje dag, följer med överallt och är lika trevlig med alla, stor som liten. Han är en helt okomplicerad genomsnäll hund som inte jagar, en fantastisk hund på alla sätt.

zeke (1)

En riktig spårhund

Han har även visat sig vara en fantastiskt duktig spårhund. Från början fick han spåra upp sin matskål ute på tomten som en aktivitet. När han väl förstod att spår ledde någonstans visade han sig vara en spårbegåvning så till våren blir det viltspår, nytt för både hund och mig.”

Text: Ägare Alexandersson