Jessie

Från Jessie med familj.

Nu är det 1,5 år sedan jag flyttade upp till Jämtland. Min nya familj består av husse, matte och hunden Rusk. Rusk är också en golden fast han är bara 5 år, och har en hel del energi.

När jag först flyttade in med min familj så visste dem att framtiden var oviss, då jag hade en tå som växte och vävnadsprov togs. Trots detta står jag nu här helt frisk men med en tå mindre – vilket absolut inte är något jag märker av.  

Jag är en ganska bestämd dam och gör lite som jag vill. Är promenaden för lång så lägger jag mig ner och vägrar gå, de andra får gott vänta. Vi bor på landet och där kan jag gå ut och in som jag vill vilket passar mig utmärkt. Ligger gärna på bron och spanar på min omgivning. Bärbuskarna är ett bra mellanmål dit jag gärna går och äter, samma med lingon och blåbär i skogen. 

Vintern är min favorittid på året då jag gärna leker och rullar mig i snön. Tycker om att följa med på isfiske-turer med husse och matte. Sommaren blir lätt för varm, då ligger jag helst i skuggan och vilar eller traskar i vattnet. 

Jag beskrivs bäst som lugn, trygg och orädd. Dock är åskan lite läskig men jag jobbar på det.

Har fått flera hundvänner under denna tid, speciellt när vi i stugan då kan vi vara upp till 4-5 hundar samtidigt utan problem. Jag är väldigt lekfull, tycker om att leka med valpar. Människor av både det äldre och yngre slaget gör mig glad och jag är först fram att hälsa när det kommer någon och hälsar på.  

Jag och Rusk leker mycket om dagarna, han får mig att känna mig yngre än vad jag är.

Sammanfattningsvis är jag en glad pensionär som lever mina glansdagar med mycket kärlek, utevistelse och lek tillsammans med min familj. 

Min familj och jag tackar hundstallet för förtroendet. Ett speciellt tack till Jenny Lindahl!