Doris och Jerry

Efter att Stefan och jag varit mycket hundvakt, hundvakt åt min systers Dansk-Svenska gårdshund Ville samt svärmors Chihuahua Laban så tyckte vi nog att det var dags att skaffa oss en alldeles egen hund, en som bara skulle vara vår.

När vi sedan flyttade till radhus så började jag titta på Hundstallets hemsida nästan dagligen. Vi visste att vi ville ha en liten hund, en hund som inte skulle kräva för mycket pälsvård och som jag kunde ha med på jobbet.

Så kom dagen då Vår hund dök upp på hemsidan. Där var Dolly, hon såg sådär galet söt ut och tokrolig med sin tunga ute. Jag skickade snabbt in en ansökan och sen tog det inte lång tid innan jag åkte till Hundstallet och skulle få träffa Dolly. Hon var perfekt! Hon var så himla söt och full av energi. Självklart så behöll vi henne eller om det var så att hon inte ville flytta ut bara, men bytte namn till Doris. Efter ca 3 månader började Doris på hunddagis. Hon är en riktig ”dagishund”, hon får nu springa omkring hur mycket hon vill, leka med andra hundar och lära sig sök/spår.

Efter ca 7 månader så tyckte (jag) att hon skulle få en hundkompis. Hon hade ju ändå lämnats in till Hundstallet med 2 andra hundar och jag ville ju inte att hon skulle känna sig ensam. Så nu började jag igen att leta efter en liten hund som skulle funka med alla och framför allt funka med Doris.

Så i november så var Han där! Jerry!!! Han såg helt underbar ut. Liten och väldigt söt. Jag slängde mig på luren och ringde till Hundstallet. Det tog inte inte många sekunder från första träffen till att jag bestämt mig. Han bara Måste komma hem till oss.

Första mötet mellan Doris och Jerry och gick väldigt bra, hon undrade nog mest vad han var för något, men från den dagen har allt gått jättebra mellan de nya syskonen.

Jerry som är en liten kille på bara 2 kg, fryser mycket och  kräver inte så stor aktivitet, han är nu med mig på jobbet. Jag arbetar på en begravningsbyrå och han har ett viktigt jobb som han sköter exemplariskt. Alla kunder får ta upp honom och han älskar att alla gosar och pussar på honom. Han fyller en mycket viktig funktion på dagarna.

Eftersom Jerry är med mig precis hela tiden så har han blivit otroligt ”mammig”, det är ju han och jag hela dagarna, kvällarna framför tvn och bredvid mig sängen. Så det är tur att Doris är mera ”öppen” och vill vara med de övriga i familjen.

Doris som är yngre än Jerry, ser sig nog mest som en storasyster. Hon tar hand om honom och när han varit opererad så blir hon riktigt orolig för sin ”lillebror”.

Både Doris och Jerry har opererat sin knän, Jerry har en operation kvar, sen kommer han också att kunna springa omkring.

Doris har svårt med hundmöten, så det är något vi tränar på hela tiden. Vi har gått en hel del kurser och har nu även börjat med kantarellsök, vilket hon är en riktig stjärna på. Hon älskar att vara utomhus och använda sin nos så kurser och sökning  är helt hennes grej att satsa på.

När det gäller Jerry, så vill han helst gosa och mysa samt ta korta promenader (om det inte är för kallt ute). Han är fortfarande , som Anders Bagge sa, ”urkass på att söka köttbullar” men allt har sin tid och vi tränar och tränar. Vi försöker också få honom att börja leka lite, men det behöver också sin tid.

Vi har inte bråttom – allt får ta sin lilla tid.

Första tiden med både Doris och Jerry har gått så otroligt bra, Doris är jättesocial och vill bara leka och busa, hon blir snabbt rastlös och har mycket energi. Doris är familjens clown, hon ger oss otroligt mycket skratt men också några gråa hårstrån emellanåt.

 

Jerry är lugnet själv och min lilla ”bebis”.

Jag trodde faktiskt inte att man kunde älska / avguda sina egna hundar så mycket som man faktiskt gör. Doris och Jerry har sina givna platser i familjen. Båda sover i sängen och dom följer med oss på allt vi gör.

Tack Hundstallet för att ni parade ihop oss.

Lite Doris och Jerry-fakta 

Ras
Doris: Chihuahua / Dvärgpinscher
Jerry; Chihuahua
Ålder
Doris: 2 år
Jerry: 6 år
Favoritgodis
Doris; Korv och Skinka
Jerry; allt som går att äta
Favoritplats
Doris: nära någon i familjen, var spelar ingen roll men ligga nära är viktigt
Jerry: överallt, helst nerbäddad med en filt över sig.