Klara

Här kommer en hälsning från Klara med flock.

När en av våra Cocker Spanieltikar gick bort härom året så blev saknaden enormt stor. En dag i december 2019 när jag gick in på Hundstallets hemsida, så såg jag Klara där och tänkte att jag så gärna ville träffa henne och se om hon skulle gilla att ingå i vår flock, så vi skickade in en ansökan.

I mitten av januari 2020 fick vi äntligen träffa Klara och ta hem henne för att se om det funkade med våra Cockerdamer Märta och Wera. De gjorde ingen stor sak av att Klara kom, utan visade mer att ”ok, du är välkommen!”

När vi träffade Klara första gången möttes vi av en skällande och osäker hund. Men jag kände direkt med Klara att det var kärlek vid första ögonkastet och att det skulle bli bra.

Hon har en härlig energi och i början hade hon svårt att koppla av på dagtid. Men Märta och Wera visade henne ganska snart att de njuter av livet och tar det ganska lugnt emellanåt.  

Märta som är ett år äldre än Klara, visade direkt att hon är en vänlig men bestämd dam och att Klara som nu är yngst får rätta in sig i ledet. Det funkar fint!

Även om Klara håller igång för det mesta och följer med oss dit vi går, så gillar hon att ta en tupplur i soffan tillsammans med Wera emellanåt.

Klara gillar mat väldigt mycket. Hon blir uppspelt när det vankas mat och i början panikskällde hon så fort det var matdags och någon började lägga upp mat i deras matskålar. Men hon upptäckte snart att hon fick ha sin mat ifred och att hon inte behöver försvara den, så nu går det bättre. Att gå till Märta eller Wera och försöka få sig en matbit av deras, är dock inte att tänka på.

Eftersom vi har hundarna tillsammans med mina svärföräldrar så behöver de i stort sett nästan aldrig vara hemma själva, då de har två hem. Men behöver de vara hemma själva en stund så fungerar det alldeles utmärkt. I början var vi osäkra på om Klara skulle kunna vara lös på tomten och på lantstället men det visade sig att hon är den i flocken som har bäst koll på oss. Hon springer aldrig iväg utan håller sig där hon vet att hon får vara. Ropar vi på henne så kommer hon alltid, medan Märta och Wera först funderar över om det är något gott som väntar innan de kommer lunkande.

Vi är så glada över att vi skickade in en intresseanmälan till er på Hundstallet och att vi fick förtroendet att ta hand om finaste Klara. Hon förgyller våra dagar med sin härliga energi och kärlek!

Vi ser fram emot många fina år tillsammans!

Hälsningar från familjen Pontenius och Klara med flock.