Maj 2016: Paco

”Nu är det snart 8 månader sedan vi var och hämta Paco och VÄLDIGT MYCKET har hänt under dessa 8 månader.

När han kom var han väldigt spretig i sitt beteende. Han hade ingen önskan om att vara någon tillags och han lyssnade egentligen inte på något, varken sitt namn, sitt, ligg etc. 

Till en början fokuserade vi enbart på vardagslivet och vad det innebar. Det var allt ifrån kloklippning, koppelträning, passivitetsträning och kontaktövningar. Ett liv IMG_0049med regler och struktur var inte något han riktigt trivdes med till en början. Jag tror han provade alla knep och lite därtill för att ”slippa” undan dom olika prövningarna …och han provade om och om och om igen… Men efter en relativt kort tid, då vi är väldigt konsekventa, förstod också han att det inte var särskilt givande att åla sig, yla, morra, skälla och gnälla.

När tilliten och vårt band blev starkare så påbörjades mer tävlingsinriktad lydnadsträning och här började han verkligen imponera på både mig och vår omgivning. Vi märkte snabbt att han hade ett oerhört bra fokus på uppgifterna, på mig och viljan att vara mig tillags växte snabbt. Vi får fantastiska lovord från Sveriges elit inom både bruks och lydnad och vår utveckling går stadigt uppåt.

Idag är Paco en hund som till och med agerar förebild för många av den lokala brukshundsklubbens valpar och unghundar. Han har ett kanonbra temperament, arbetsvilja och är mycket tillgiven och snäll. I hemmet är han en typisk dobermann med härliga sovställningar, en ständig plats framför brasan och som inte vill annat än att kela och ”sitta i knäet”. Som alla dobbisar så har också han ett stort behov av att springa. Detta tillgodoser vi på många olika sätt men om Paco får välja så görs det på stranden. På promenaderna går han 90-100% lös och inkallningen går fantastiskt bra då han ständigt hoppas på att favoritbollen åker fram.

IMG_0180

IMG_0040

IMG_0142

Paco är en underbar familjemedlem som vi aldrig skulle byta mot något i världen! Tack för ert förtroende och för att vi får förvalta denna fantastiska hund!

Kramar Sanna och Noak”