King


”Av en slump läste vi om King och hans öde på Hundstallet Vi föll pladask för den stiliga killen med de snälla ögonen. Han var jämnårig med tiken vi hade hemma och vi bestämde oss för att lämna in en intresseanmälan. Tiden gick och vi hade gett upp hoppet om att få öppna vårat hem till King men så en dag i juni så får vi samtal från Hundstallet där de frågar om vi fortfarande var intresserade och svaret blev ja. Vi hade ett villkor för att vi skulle ta emot honom och det var att våran tik på 10 år skulle acceptera honom och lika så han henne, så vi var spända när vi åkte upp för att träffa honom för första gången. När vi satt med Josefin och väntade på att få träffa honom så förklarade hon att det kunde ta ett tag för King att känna förtroende och att få röra honom vid framtassarna, där han hade våteksem. När den stora killen kom in i rummet rusade han fram till min man och ville bara bli klappad och inte gjorde det något att han rörde frambenen på honom. Det var kärlek vid första ögonkastet och min man hade svårt att hålla tillbaka tårarna. Då var det bara testet att vi skulle gå en promenad med de båda hundarna. Jag gick först med våran tik Hottie och min man gick med King några meter bort. Efter en stund minskade vi avståndet. Vår tik visade att det var inte okej att King nosade henne i baken och King var en snäll kille som lät Hottie bestämma. När vi kom fram till hundgården provade vi att släppa hundarna tillsammans och vilken syn! King försökte göra Hottie glad genom att försöka busa med en pinne och Hottie såg ut som hon njöt av att bli uppvaktad av en stilig kille.

Vi fick åka hem utan King på grund av hans eksem…vi var inte helt säkra på vad Hundstallet tyckte om oss och vi var hur spända som helst. Men, så kom samtalet vi väntat på, vi skulle få ta hem honom på prov. Eksemen på foten gjorde att jag var tvungen att rengöra tassen 2 till 3 gånger per dag och han var tvungen att ha tratt på sig vilket var en jobbig tid för King. Jag provade allt för att få det att läka och att det skulle sluta klia.  En och en halv månad tog det innan han blev bra, och det var tack vare att jag bestämde mig för att prova svampschampo. Det blev ett bra resultat bara 2 gånger efter att jag schamponerat tassen. Det tog ungefär lika lång tid för att King skulle känna sig helt bekväm med oss.
Men vilken hund vi fått, en intelligent kille som förstår var enda ord man säger och första gången jag provade att cykla med honom kunde man tro att han inte gjort något annat tidigare. Han ger så mycket kärlek och gillar att skeda i sängen och vill hela tiden ha närhet…. Men att dela med sig av ben och leksaker vill han fortfarande inte … men jag tror att det bara en tidsfråga.
Han visar en sådan glädje när han ska gå ut eller får mat och han studsar på stället som en liten valp. Han har också bestämt att vårt hem är ett hem han minsann kommer vakta, och muttrar och morrar om han hör konstiga ljud utanför fönstret. Han har också börjat få drömmar … jag tror att det kan bero på att han bearbetar det han varit med om.
Nu har han varit en del av våran familj i 2 månader och Jag och Min man älskar denna kille och han har ett hem för resten av sitt liv . Vi är så tacksamma för att vi fick förtroendet att öppna vårt hem.”
Mvh Anny och Jan