November 2016: Simba

Här kommer vår berättelse om vår fina Simba. När Simba kom till oss var han i det närmaste ohanterbar. Han gjorde utfall mot allt och alla, människor, djur, bilar, cyklar och allt som rörde sig. När vi var ute på promenad fick han fullständiga frispel och inne röjde han runt, la beslag på allt såsom glasögon, telefoner, fjärrkontrollen samt mattes kläder trots att dom satt på kroppen.
Nåväl, vi hade blivit förälskade i Simba så här gällde det att ta tjuren vid hornen, bokstavligt talat. Dom första veckorna gick åt till att han bara fick vara hemma i lugn och ro för att vi skulle förmedla trygghet till honom. Långa promenader som var som ett långt gympass med efterföljande träningsvärk. Därefter fick det bli social träning då vi exempelvis satt vid landsvägen och tittade på bilar med en godisbit per bil som avledande manöver. Samma sak med människor och allt det andra.
Nu har det gått ett halvår och Simba har utvecklats till en lugn, trygg och social ung herre. Han är med oss på våran restaurang på dagarna och gästerna kan utan problem gå fram och hälsa på honom. Han har två boxerbästisar som han leker och badar med. Vi kan utan problem ha med honom överallt och i sommar åker vi alla tre på semester till Danmark med hans alldeles egna hundpass. Vi är verkligen tacksamma för att vi fick möjligheten att ta hand om Simba, han har fått ett eget tryggt hem och vi har fått en trogen alldeles fantastisk livskamrat och familjemedlem!
Med vänlig hälsning, Stefan,Lotta och Simba
Simba_2 simba_1