Oktober 2015: Jabba

I våras kom det in 5 valpar i polisärende. De var Fredrik, Ida, Karin, Jabba & Embla. När de kom in var de smala, hade smutsiga pälsar och sår på tassarna. Valparna överläts till Hundstallet och man påbörjade arbetet med att hitta hem till dem. En av dem var Jabba, här kommer hennes historia.

 jabbavalp    
Jabba när hon kom in till Hundstallet 

Jabba är, ett riktigt stort charmtroll. Hon är så in söt att vi får hålla hårt i henne!

Historien om Jabba började med att vi såg en Embla (numera Wilja) på Hundstallets hemsida och skickade in en intresseanmälan. Då Embla redan var tingad presenterade Caroline på Hundstallet Jabba istället. Hon skickade över information och bilder, naturligtvis vart vi förälskade.

kghkyiol

Jabba var namnet hon döptes till när hon kom in till Hundstallet. Matte ville ”ärta” till det och lägga till ett Lo efter Jabba. Hon kallas för mycket, BabbaLo, Jabbaloba, Lo, Jabba, Babba, Loba, Japsan, Kotten, Grisen…

image1 på

Jabba har nu gått Noseworkkurs nr 2. Och hon är faktiskt bäst i klassen. Hon är helt makalöst duktig! De tycker till och med att hon skall tävla. Vi skall naturligtvis gå kurs 3 också, sedan står vi i kö för en spårkurs. Den här lilla loppan sover fortfarande emellan (ibland på) husse och matte och snarkar fortfarande som en hel björn!

Hennes bästa vän är en bulldog som heter Leif och oj vad de busar! Leif vill i alla fall busa till skillnad från vår surtant Esther… Jabba får jobba så hårt för att få igång gammeltackan så om hon väl blir busig är Babbalo helt slut.

Vi är så lyckliga över att just Jabba kom till oss. Tack Hundstallet!

  tuik,  

ylolo