Rüzgar

Vi skulle ju inte ha en till hund..men en till KANGAL?? Svaret var självklart. Vi förstod snabbt att Rüzgar skulle bli kvar på Hundstallet ett tag innan han skulle bli omplacerad vilket gav oss tid att tänka..hotell bokades dock samma dag som Hundstallet besvarade vår intresseanmälan och hundgård beställdes. Vilken fullkomlig lyckträff det blev, vår tidigare kangal, som vi hittat som valp på gatan i Turkiet, är en svårflörtad dam som låter få komma nära. Rüzgar behövde knappt blinka innan han hade fått Molly på fall.

Familjen består även av två andra rescue hundar, Müsli och Kira. 8 och 13 år gamla. Redan vid första mötet förstod Rüzgar snabbt att detta är äldre familjemedlemmar och rangordningen var redan skriven. Rüzgar är en riktig gentleman, han har väldigt mycket respekt för andra individer samtidigt som han är väldigt mån om sin egen integritet. Bjuds han upp i sängen kommer han snabbt för att stanna! Det bästa han vet är att få spendera tid i vår 10x15m stora hundgård tillsammans med Molly, sommar som vinter är det helt klart favoritplatsen att både äta och leka!

För varje dag som går låter Rüzze oss komma längre och längre in i hans hjärta, samtidigt som han kommer åt oss djupare i våra. Han har släppt så mycket spärrar på våra 4 månader tillsammans. Allt ifrån vart han är bekväm med att bli klappad till att hitta ett helt annat lugn i sig själv som individ. 

Nyligen bytte min sambo jobb för andra gången på kort tid, och tro det eller ej så visade det sig att en kollega till honom har en farbror, vilket även är Rüzzes tidigare ägare. Att få en djupare och klarare inblick i hans förflutna känns så himla bra för oss, det ger oss mycket bättre förutsättningar att fortsätta bygga en psykisk och fysiskt stor och stark flock tillsammans med våran fina Rüzze.

Rüzze gör verkligen otroliga framsteg varje dag, både vi och resten av familjens hundar är otroligt glada att ha fått en så fantastiskt familjemedlem till vår flock och hoppas på många fina år tillsammans! 

Och såklart ett stort tack till Hundstallet för det fina förtroendet!