Vilda och Tindra

Jag har växt upp med hund och köpte min första egna hund från Hundstallet 2018. En 10-årig gammal dam vid namnet Molly. Vi fick tre fina år ihop och vi var verkligen alltid tillsammans. Det är svårt att förlora sin bästa vän och något som tar tid att bearbeta. Några som behövde gå igenom sorg samtidigt var Vilda och Tindra, två golden retriever på då 9 och 6 år som kom in till Hundstallet då deras ägare hade gått bort. På något sätt kanske vi fann varandra i detta för de flyttade in till mig och på den vägen är det.

Vilda är moster till Tindra och vid första anblick kan man tycka att de är väldigt lika men när man lär känna dem, ser man deras väldigt olika personligheter. Vilda är bestämd, kelig, lekfull och levnadsglad. Hon ÄLSKAR att apportera. Tindra är omhändertagande, sprallig, envis och väldigt snäll. Något som de har gemensamt är deras stora matintresse, allt går att äta men sedan finns det såklart favoriter som fisk och banan.

Vilda och Tindra följer med mig på jobbet och de har fått flera hundkompisar. De tycker alltid det är lika roligt att komma till jobbet och vill gärna först gå till köket för att undersöka om det finns något gott att äta.

Hemma umgås vi mycket med min systers hund Elsa och min mammas hund Harry. Både är väldigt unga och Vilda har tagit på sig uppgiften att uppfostra dem och Tindra håller koll så att alla mår bra.

Den bästa platsen på jorden är vårt landställe som ligger i Varamon. Där finns det en tomt att springa på men det bästa av allt, man får bada i sjön hur mycket man vill. Tindra älskar att bada och Vilda hänger med och tycker det är rätt så roligt hon också.

De hjälpte mig att bearbeta sorgen av Molly och jag hoppas att även jag kunde hjälpa dem. De får mig att skratta varje dag men också att bli galen av allt bus de hittar på. Att få all den kärlek jag får från dem varje dag, det är verkligen fantastiskt!

Sist men inte minst visar de mig varje dag att ålder bara är en siffra, man slutar inte leva bara för att man blir äldre.