Bamse tackar för allt stöd!

 

 

Uppdatering 2018-09-05: Bamse och Hundstallet tackar för allt stöd som strömmat in för att hjälpa Bamse få sin operation. Datum är bokat för operation och vi alla hoppas att Bamses liv och livskvalitet kommer förbättras avsevärt. Många har undrat varför inte Bamse finns tillgänglig för omplacering ännu. Det är mycket än som kan hända som försämrar utgångsläget för Bamse, under sövningen och under rehabiliteringen. Innan Bamse är redo för att hitta sin andra chans måste vår omplaceringspersonal veta exakt vad Bamse kommer behöva ha i sitt framtida hem, något som vi inte kan sia om förrän de trösklarna har passerats. Håll dock gärna fortsättningsvis utkik på våra sociala medier och hemsidan, vi lovar att hålla Er uppdaterade!

Det här är Bamse! Han skulle önska ett aktivt liv men tyvärr har han jätteont i sin tass. Han behöver nu alla hundvänners hjälp!

Bamse sprang runt ett halvt dygn utan ägare i ett bostadsområde i Stockholm i somras. Han var så rädd, stressad och skygg för människor att upphittarna fick kämpa i timmar för att få fatt på honom. När de till slut lyckades hamnade han via djursjukhuset på Hundstallet och eftersom ingen människa ville kännas vid honom överläts han till oss.

Bakgrund och tidigare liv vet vi inte något om men vad vi kunnat konstatera är att Bamse har ont, riktigt ont. Han har en skada i ena tassen som gör att han inte kan gå mer än kortare promenader, vilket absolut inte är ett fullgott liv för en husky. Utöver att det uppstått en nybildad sammanväxt under tassen, nästan som en ny felformad trampdyna, är även två av Bamses tår deformerade eller ”kapade”. Om det kommer sig av en medfödd missbildning eller en skada kan vi inte avgöra, men tack vare det så kan Bamse inte annat än halta fram i sin sko.

Hundstallet har konsulterat både veterinärer och ortoped och fått Bamses tass röntgad. Prognosen för en veterinärmedicinsk åtgärd i form av operation är relativt bra. Men som många hundägare säkert redan är medvetna om är skador på trampdyna och tass svåra att få bukt med och svåra att läka. Det kommer krävas många resurser från Hundstallets sida att dels få Bamse opererad men också ge honom den eftervård och rehabilitering som är nödvändig. Det är inte ens säkert att en operation skulle underlätta något för honom, men om minsta chans till en bra livskvalitet finns MÅSTE Hundstallet försöka ge Bamse den chansen.

Nu kan även Ni hjälpa Bamse med ert stöd!

Swisha valfritt belopp till 123 900 5570 och märk gåvan ”Bamse” så bidrar ni till att rädda ett liv.

Hundstallet förbehåller sig rätten att använda eventuellt överskott till andra behövande hundar.

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.