Insamlings- och kommunikationschef på Hundstallet

Den 19 april började Niklas Lindh som insamlings- och kommunikationschef på Hundstallet. Niklas kommer mestadels att jobba på plats i Åkeshov, men med fokus på hela Hundstallets organisation. 

Hur känns det att börja som insamlings- och kommunikationschef? 

Det är fantastiskt spännande och intressant att få jobba med en så stark, viktig och berörande verksamhet som Hundstallet. Det handlar om en verksamhet som definitivt gör stor skillnad, med mycket professionalitet och hjärta, och där möjligheter skapas tack vare alla generösa givare. Att få vara en del i det här arbetet känns stort. 

Vad är din bakgrund? Berätta gärna vem du är. 

I hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat inom media och kommunikation, med fokus på roller som redaktör, projektledare och programledare inom främst SVT där jag jobbade under 16 år, men även inom SR under sju år. Jag har också jobbat som kommunal kommunikationschef, och de senaste fyra åren som egen företagare med kommunikationsstrategiska uppdrag inom en mängd olika verksamheter, samt redaktionschef för en lokal nyhetstidning.  

Jag bor i villa i Falun tillsammans med min dotter, en del av tiden, och när jag jobbar på plats i Hundstallet, vilket är den största delen av arbetsveckorna, så bor jag i Bromma.  

På fritiden ägnar jag mycket tid åt träning i olika former, bland annat gym, löpning och padel, men vistas också gärna vid fritidshuset som ligger idylliskt vid en sjö i Bergslagen. 

Vad ser du mest fram emot? 

Att få bidra med mina erfarenheter och kunskaper för att gemensamt med Hundstallets medarbetare jobba för att kunna ge fler hundar en andra chans, till trygga och kärleksfulla hem. Då är det viktigt att öka kännedomen runt om i landet om allt det fantastiska som Hundstallet gör.  

Som hundälskar är det dessutom väldigt fint att få jobba tillsammans med Hundstallet, som är ett mycket starkt varumärke som för mig är tydligt förknippat med begrepp som professionalitet, omtanke och etik. Att få jobba både nära en mängd hundar och hundälskande människor känns fantastiskt. 

Har du hund? 

Härom året fick Buster, min bearded collie, somna in efter 13 fina år tillsammans. Därefter har min livslogistik gjort att jag inte har haft möjlighet att skaffa en ny hund. Men nu får jag i alla fall ha hundar runt omkring mig på dagarna på jobbet, vilket känns jättebra.