Hundstallet Skåne söker jourhem

skrållan_2

Jourhem innebär att man kan ha hundar en längre period (ej helghem) det vill säga en till flera veckor åt gången. Kan man ha hunden till dess att den får ett nytt hem är det ultimata.

Ofta finns det hundar som inte klarar av att bo på Hundstallet, de kan vara sjuka, rädda, ledsna, valpar – hundar som helt enkelt inte klarar av stallmiljön! Många hundar på Hundstallet kan även vara av större storlek och krävande att promenera med, därför värdesätter vi kunniga jourhem som har hundvana. Vi har alltså både ”svåra” och ”lätta” hundar som behöver tas om hand.

Hunden får inte lämnas ensam under några omständigheter, varken i bil eller i huset så därför måste ni kunna lösa det mest väsentliga som mathandling, läkarbesök osv och alltså ha en plan för hur ni ska lösa detta. Är man två (eller flera) i hushållet som kan byta av är det en bra lösning. Man kan även lämna in hunden på Hundstallet kortare stunder om man måste handla t ex.

Varje hund har eget träningsschema som ska följas och jourhemmet måste därför se till att ta del av informationen kring den aktuella den hunden. Under hundens tid i jourhemmet finns Hundstallet hela tiden som backup och man kan alltid ringa oss om man har frågor eller behöver informera om något om hunden. Hundstallet står för mat, leksaker, ben och liknande under tiden hos jourfamiljen.

Något man också får vara beredd på som jourhem är att hundarna från Hundstallet inte alltid kan vara rumsrena, ha vana att vara i hus, är skygga, busiga och inte har så mycket vardagslydnad ännu.

Alla hundar som kommer från Hundstallet har ett bagage, det kan vara allt ifrån varnvård, hund som blivit övergiven, ägare som dött osv.

  • Jourhem vi söker nu är:
  • Tidigare hundvana, gärna av större hundar
  • Ingen ensamhetstid, hunden får inte lämnas ensam
  • Kunna ha hunden en längre period/veckovis
  • Gärna bo på landet.
  • Kunna ta sig till Hundstallet fort om hunden behöver besöka veterinär, ha hundträning eller träffa ny potentiell ägare.

Om du uppfyller kraven ovan är du välkommen att skicka in en jourhemsansökan. Vi vill att beslutet skall vara genomtänkt innan du skickar in din ansökan.

Ladda ner ansökan här (word-dokumentpdf) och e-posta till info.syd@hundstallet.se eller skriv ut och skicka in till oss på

Hundstallet
Flintevångsvägen 235
245 92 Staffanstorp

Tänk på att som jourhem gör Du/Ni en otrolig insats för en olycklig hund och är med och ger den – en andra chans!

Vid fler frågor och intresse maila info.syd@hundstallet.se 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.