Bianca


Ras: Siberian husky (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: 3,5 år
Vikt: 19 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Ej testad med barn
Kan bo med hund:Har tidigare bott med andra hundar
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Försiktig och aktiv
Om Bianca:

Bianca är en försiktig och lite avvaktande tjej, som behöver få ta tid på sig vid en ny situation. Hon har tidigare levt på en plats med många andra hundar, där hon har behövt kämpa för sin överlevnad. Hon kan därför vara stressad och osäker till en början, men när hon förstår att det inte är någon fara öppnar hon så småningom upp.

Vi söker:

Till Bianca söker vi ett lugnt och tryggt hem, som ger henne den tid hon behöver. Bianca är en otroligt snäll tjej, men som inte tycker om när det blir för mycket liv och rörelse runt henne. Det ideala för Bianca hade varit att få flytta ut till landet, då lugnet troligtvis kommer stärka henne. Hon behöver få komma till ett hem som är beredda på att lägga ner mycket tid på henne, så att hon vågar öppna upp och bygga relationer i lugn och ro.

Ute på promenad är hon nyfiken, och tycker om att utforska olika stigar och snår. Det nya hemmet måste dock vara beredda på att hon inte har speciellt mycket erfarenhet av världen sedan tidigare; höga ljud och plötsliga rörelser kan skrämma henne. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har tidigare erfarenhet av rädda hundar, och därmed har förståelse för att det kan ta tid innan hon blir säker i sig själv. Bianca kommer även behöva fortsatt träning med rumsrenheten. Hon gör alltid sina behov ute på promenad, men ibland kan det ske en liten olycka inomhus. Med rutiner och fortsatt träning tror vi att detta är något som kommer att ge med sig.

Som den husky Bianca är behöver hon självklart mycket aktivering. Bianca är dock aningen omusklad, så det nya hemmet får inte aktivera henne för hårt nu i början. När hon byggt upp musklerna hade hon troligtvis älskat att få dra. Hon visar ständigt hur roligt hon tycker det är att vara ute – och vill gärna börja springa när man är ute med henne. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet tänkt öva drag, eller lever ett aktivt friluftsliv.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.