Bonnie


Ras: American staffordshire terrier (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 45 cm
Ålder: 2 år
Vikt: 19 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Ej testad med barn
Kan bo med hund:Kan bo med hund i samma storlek
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Glad och energisk
Placeringsort:Alingsås
Om Bonnie:

Bonnie är en trevlig och snäll tjej som tycker mycket om att vara utomhus. Det bästa hon vet är långa lugna promenader, där hon får chansen att upptäcka nya dofter och stigar i sin egen takt. Lyckas hon dessutom hitta en vattenpöl ute på promenaden blir hon extra glad. Vatten är nämligen någonting hon finner riktigt roligt, och får hon inte bada kan hon bli väldigt envis! Bonnie tycker också om att ta gemensamma promenader tillsammans med andra hundar. Hon har idag ett flertal hundkompisar på stallet som hon mer än gärna tar långa promenader tillsammans med ett par gånger i veckan. Det är ett stort plus om det nya hemmet kan fortsätta erbjuda henne promenadkompisar, då det är något hon uppskattar mycket.

Vi söker:

Till Bonnie söker vi ett hem som har hunderfarenhet sedan innan, gärna av hundtypen bully. Bonnie är en väldigt trevlig och snäll tjej, men som ibland går upp i varv. Det händer oftast när hon blir otålig, exempelvis på väg ut från stallet – och hon kan då börja kampa i kopplet. Bonnie har dock gjort stora framsteg på stallet, och brukar inte vara svår att bryta när hon väl kommer in i kampandet. Det nya hemmet behöver dock vara förberedda på att det kan ske, och då kunna avleda henne på ett lugnt och metodiskt sätt. Bonnie kan även reagera på vissa hundar ute på promenad. Främst hundar som kommer mot henne oförberett. Hon kan då gå upp i varv, börja skälla och dra mot dem. Därför behöver det nya hemmet ha styrkan att orka hålla henne, samt fortsätta att träna på detta i en lugn och trygg miljö.

Eftersom Bonnie är en aktiv och nyfiken hund hade hon troligtvis älskat att få testa på nya aktiveringsformer i sitt nya hem. Viltspår, weight pull eller kanske en hiking-tur hade nog varit roligt för henne. Hon tycker också om att träna på tricks och kommandon, så lydnad eller någon form av passivitetsträning, hade också varit passande för henne. Eftersom hon dessutom älskar vatten hade hon troligtvis även tyckt om att få simma, antingen utomhus eller på hundsim. Förutom olika aktiveringsformer är det viktigt att det nya hemmet även ger henne chans till återhämtning. Bonnie behöver få en bra balans mellan aktivering och vila, och hade troligtvis även uppskattat att få lugnande massage. När hon väl lärt känna dig kommer hon visa upp sin mysiga och tillgivna sida, så massage hade garanterat varit en passande aktivitet för henne! Mys inomhus är nämligen en stor favorit hos Bonnie. Nu hoppas Bonnie kunna hitta ett aktivt, roligt och spännande liv – som hjälper henne i situationer där hon behöver stöttning. Hon behöver ett hem som vägleder henne genom livet, och som blir hennes nya bästa vänner. Känner du att du kan erbjuda Bonnie det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Bonnie.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.