Briana


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 56 cm
Ålder: 2 år
Vikt: Cirka 30 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Kan bo med hund i samma storlek
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Snäll och aktiv
Om Briana:

Härliga Briana har gjort stora framsteg hos oss! När hon kom till oss var hon en rädd och osäker tjej som inte tyckte om nya människor eller främmande situationer. Idag bor Briana i ett jourhem på landet, vilket har hjälpt henne otroligt mycket. Miljöombytet har gjort henne mycket lugnare, och hon vågar ta för sig allt mer. Briana har tidigare vaktat sin mat och sina leksaker, men idag får hon stöttning och hjälp vid sådana situationer – och hennes vaktande blir enklare för varje dag som går.

Vi söker:

Till Briana söker vi ett lugnt hem på landet. Eftersom Briana är en blandras med tre vaktande raser (schäfer, dobermann och rottweiler) har hon självklart en del vakt i sig. Därför hade hon gärna fortsatt att få bo ute på landet där hon kan få patrullera runt och njuta av friheten. Något som Briana uppskattar väldigt mycket är långpromenader i naturen. Skogen är favoritplatsen, och får hon dessutom gå på promenad med någon av sina kompisar blir hon extra glad! Under sin tid på Hundstallet hade hon ett flertal promenadkompisar, vilket fungerade bra. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet kan introducera fler kompisar till henne.

Briana kan med fördel bo tillsammans med en annan hund. Idag bor hon tillsammans med en hane i samma storlek, vilket hon uppskattar otroligt mycket! Briana har stärkts av att få bo med en jämlike, och hade uppskattat att få fortsätta göra det även i nästa hem – men om det inte finns några andra hundar i hemmet är promenadkompisar väldigt värdefullt för henne. Hon behöver dock fortsatt stöttning vid oförberedda hundmöten. Vid sådana situationer händer det att hon går upp i varv och blir stark i kopplet. Därför behöver det nya hemmet ha styrkan att orka hålla henne, samt fortsätta att träna på detta. Hundmöten är något som idag går bättre och bättre, men hon behöver fortfarande stöd vid vissa situationer. Briana har svarat bra på skvallerträning, vilket det nya hemmet gärna får fortsätta med.

Nu hoppas vi att underbara Briana ska finna sitt för alltid-hem. Briana är en fantastisk tjej som har otroligt mycket kärlek att ge. Nu behöver hon fortsätta att få tid, trygghet och aktivering i sitt nya hem. Hon bär fortfarande på en del rädslor, och hon är aningen ”ovan vid världen”. Därför hoppas vi att det nya hemmet kan visa henne världen med en trygg hand, och finnas där för henne när hon behöver stöd.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.