Briana


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 56 cm
Ålder: Snart 3 år
Vikt: 29 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Kan bo med hund i samma storlek
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Snäll och aktiv
Placeringsort:Alingsås
Om Briana:

Briana är just nu ute på prov hos en familj. Hon kommer ligga kvar på hemsidan så länge. Finner du Briana intressant får du gärna skicka in en intresseanmälan.

Härliga Briana har gjort stora framsteg hos oss! När hon kom till oss var hon en rädd och osäker tjej som tyckte att det var jobbigt med nya människor eller främmande miljöer. Efter att hon fått landa ordentligt på Hundstallet och dessutom fått bo i ett jourhem, har hon blivit lugnare och vågar idag ta för sig alltmer. Hon har blommat ut och visat sig vara en fantastisk tjej som har otroligt mycket kärlek att ge. Nu önskar hon sig ett hem som ger henne mycket gos i soffan, aktivering, tid och trygghet. Briana bär fortfarande på en del rädslor, och är aningen ”ovan vid världen”. Därför hoppas vi att det nya hemmet ska visa henne världen på ett tryggt sätt, samt finnas där för henne när hon behöver stöd.

Vi söker:

Till Briana söker vi ett lugnt hem på landet. Eftersom Briana är en blandras med tre vaktande raser (schäfer, dobermann och rottweiler) har hon självklart en del vakt i sig. Därför hade hon älskat att få bo ute på landet där hon kan få patrullera runt och njuta av friheten. Något som Briana uppskattar väldigt mycket är långpromenader i naturen. Skogen är favoritplatsen, och får hon dessutom gå på promenad med någon av sina kompisar blir hon extra glad! Här på Hundstallet har hon ett flertal promenadkompisar, vilket fungerar bra. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet kan introducera fler kompisar till henne. Ett annat stort plus är om det nya hemmet vill testa på olika aktiveringsformer med henne. Briana hade troligtvis älskat rallylydnad, nosework med mera!

Briana kan med fördel bo tillsammans med en annan hund. I jourhemmet bodde hon tillsammans med en hane i samma storlek, vilket hon uppskattade otroligt mycket! Briana har stärkts av att få bo med en jämlike och hade uppskattat att få fortsätta göra det även i nästa hem . Men om det inte finns några andra hundar i hemmet är promenadkompisar väldigt värdefullt för henne. Hon behöver dock fortsatt stöttning vid oförberedda hundmöten. Vid sådana situationer händer det att hon går upp i varv och blir stark i kopplet. Därför behöver det nya hemmet ha styrkan att orka hålla henne, samt fortsätta att träna på detta. Hundmöten är något som idag går bättre och bättre, men hon behöver fortfarande stöd vid vissa situationer. Briana har svarat bra på skvallerträning, vilket det nya hemmet gärna får fortsätta med. Något annat som det nya hemmet behöver fortsätta träna på är Brianas resursförsvar. Det händer nämligen att Briana vaktar sin mat och sina leksaker. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har tidigare erfarenheter kring resursförsvar, och vet hur de ska göra för att stötta och hjälpa henne så mycket som möjligt. Nu hoppas vi att Briana ska hitta ett underbart hem som låter henne få landa i sin takt. När Briana väl lärt känna dig har hon otroligt mycket kärlek att ge; hon ger oss de bästa kramarna på hela stallet!

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.