Challe


Ras: Blandras med Cane Corso
Mankhöjd: Ca 60cm
Ålder: Ca 1år
Vikt: Ca 25kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Kärleksfull med stor integritet
Om Challe:

Challe är en busig och valpig kille på 1,5 år. Han älskar springa och leka utomhus men är även supermysig inomhus och vill då gärna ligga nära och bli kliad. Challe är en Cane Corso blandning som har varit med om väldigt mycket i sitt korta liv och har tyvärr fått uppleva saker som en unghund inte ska behöva vara med om. Han har utvecklats enormt under sin tid på stallet och nu känner vi att Challe är redo för att hitta sitt för alltid hem. Han kommer behöva mycket stöd och vägledning från sin nya familj till att fortsätta utvecklas till en trygg individ.

Challe är väldigt avvaktande mot människor han inte känner och kan lätt känna sig obekväm i mötet med dem. Han behöver introduceras för nya människor långsamt och i sin egen takt.

Inomhus kan han känna sig väldigt trängd och nya hemmet måste förstå för att Challe kommer tycka det är väldigt jobbigt med besök hemma, och detta är någon som nya hemmet kommer behöva ha förståelse för samt respektera.

Utomhus har han lättare för att möta nya människor men tycker att det är jobbigt om de kommer för fort fram eller tränger honom.

Nya hemmet måste ha mycket erfarenhet samt kunskap av rädda och osäkra hundar får att kunna läsa av honom i dessa situationer.

Med de människor Challe känner är han världens mjukaste och gosigaste kille. Nu är han kompis med de flesta på stallet och de han har lärt känna bäst tar han mycket stöd av i jobbiga situationer.

Vi söker:

Till Challe söker vi någon som har stor erfarenhet av osäkra och rädda hundar, samt någon som har stor förståelse för vad det innebär.
Challe behöver någon som kan ge honom stöttning och vägledning i livet. Han kommer behöva bo i ett lugnare område där han inte kommer få så många möten med människor ute på promenader och kan miljötränas i lugn och ro utan för mycket intryck samtidigt.
Veterinärbesök tycker Challe är väldigt läskigt och nya hemmet måste ha erfarenhet av att träna hantering på ett positivt och belöningsbaserat sätt. Han ska bo utan barn med tanke på hans osäkerhet och vi se gärna att nya hemmet har möjlighet att komma hit och träffa honom några gånger för att bygga upp en relation till er och känna sig trygg innan han flyttar.

Kontaktperson:

carolin@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.