Charlie


Ras: Tysk jaktterrier
Mankhöjd: Cirka 40 cm
Ålder: 3 år
Vikt: 9 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Om Charlie:

Arbetsmaskinen Charlie letar nu efter ett nytt hem! Detta är ett energiknippe som brinner för att jobba, och där nosen ständigt går i ett ute på promenad. Det finns inte en sekund han inte jobbar – utan det är full rulle hela tiden! Charlie är en otroligt duktig, lättlärd och energisk gosse som har ett enormt driv under tassarna; något det nya hemmet måste tillgodose. Förutom sin höga arbetsmoral är han också en riktig myskille som älskar att spendera många timmar i soffan. Han kommer bjuda på många skratt och bus, då han tycker om att visa upp sina leksaker och att dra igång olika lekar med sina ägare! Charlie värdesätter tiden tillsammans med dig väldigt mycket, men det kan ta en stund för honom att visa upp den sidan. Han är nämligen en stressad själ som nu varit med om många förändringar på kort tid. Därför behöver han få ta lite tid på sig för att komma till ro. När han lugnat ner sig älskar han att klättra upp i din famn och mysa där ett par timmar – men man behöver ha tålamod med honom i början, och låta honom få ta tid på sig.

Vi söker:

Till Charlie söker vi ett hem som vill engagera sig mycket i sin hund. Charlie är en hund som älskar sällskap, men han vill också få jobba och jaga – annars mår han inte bra. Därför söker vi ett hem som vill göra bägge delar; ge honom ett fint och harmoniskt liv, men samtidigt ge sig ut i skogen och låta honom få jobba med både kroppen och huvudet. Charlie behöver få mycket fysisk och mental träning – annars går han upp i varv. Viltspår är något han är riktigt bra på, och som hjälper honom att varva ner och fokusera på en uppgift. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet erbjuder liknande aktiviteter för Charlie, och tycker om att vara i skogen lika mycket som han. Skogen är nämligen favoritplatsen; att få nosa efter vilda djur eller att få kika ner i gryt är det bästa han vet!

Charlie hälsar att han helst vill bo lantligt, med naturen nära. Han drömmer om ett hem som kan ge honom ett aktivt friluftsliv kombinerat med mysiga hemmakvällar – och som fortsätter att stötta och hjälpa honom när han behöver det. Charlie är inte helt rumsren, och kommer behöva fortsatt träning på den fronten. Han tycker även att det är jobbigt med andra hundar, och vill därför bo som ensamhund. Nu drömmer om ett lugnt hem som har mycket tid att lägga på honom, och som hjälper honom att finna harmoni.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.