Chilli


Ras: Malinois-blandras
Mankhöjd: Cirka 45 cm
Ålder: 6 år
Vikt: 25 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Smart och aktiv
Om Chilli:

Chilli är ett krutpaket som älskar att vara ute och vandra i skogen. Han är en mysig kille men han kämpar med stress och separationsångest. Hans stress visar sig mest vi uppkoppling när han ska gå ut på promenad, då hoppar han upp mot dörren och försöker trycka sig ut.

På promenaden är Chilli okomplicerad. Han tar lätt kontakt med personen som går med honom och älskar att få små uppgifter, så som hoppa upp på stenar eller godisträd.

Chilli kan reagera på när bilar och andra hundar kommer för nära, men det är något vi jobbar på dagligen. Det är även något som hans nya familj måste fortsätta träna på.

En mer trogen kompis än Chilli är svårt att hitta. Han älskar att få jobba och hade gärna provat att träna lydnad eller någon annan hundsport.

Vi söker:

Till Chilli letar vi efter någon som har vana och erfarenhet av brukshundar sedan innan och som har ett intresse för att träna. Det är viktigt för Chilli att få jobba ur både kroppen och huvudet, det hjälper honom med hans stress.

Hans nya familj ska helst ha minimalt med ensamtid eftersom Chilli har problem med separationsångest. Det är något ni måste fortsätta träna mycket på så att han blir mer bekväm med att bli lämnad.

Chilli är verkligen en toppenkille! Är du hans nya familj?

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.