Chippe


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 10 år
Vikt: 21 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Ja, har tidigare bott med hundar
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Sprallig och arbetsvillig
Placeringsort:Alingsås
Om Chippe:

Chippe är en energisk herre som ständigt bjuder på skönsång! Han älskar när det går undan, och brinner för långa härliga promenader och springrundor! Tricks och kommandon är också något som ligger honom varmt om hjärtat, och som han gärna skulle vilja fortsätta utveckla. Trots att denna herre nu är 10 år gammal är det inget som märks. Han har fortfarande mycket spring i benen, och skulle vilja komma till ett aktivt och kärleksfullt hem – gärna som vill testa på lite agility, lydnad, eller kanske spåra med honom!

Vi söker:

Till Chippe söker vi ett hem som tycker om fart och fläkt lika mycket som honom, samt tycker om att vara ute i skog och mark. Chippe är en blandras med karelsk björnhund och engelsk setter, vilket gör att han har en del jakt i sig. Vilda djur eller spännande dofter gör därför att skärpan och arbetsviljan genast sätts igång hos honom – och just därför önskar vi att han får komma till en familj som vill engagera sig mycket i honom, samt kanske testa på att spåra med honom. Just spårning hade passat Chippe väldigt bra, då han ibland går upp i varv. När Chippe går upp i varv blir han väldigt energisk och skällig. Därför tror vi att spårning hade gjort honom gott; så att han får fokusera på en uppgift, samtidigt som han gör något han älskar! Något annat Chippe älskar är att ta långpromenader tillsammans med andra hundar. Chippe har idag många hundkompisar på stallet som han gärna tar gemensamma promenader med. Han föredrar att gå först i ledet, annars kan det hända att han bjuder på konstant skönsång. Om inte det nya hemmet redan har andra hundar är det ett stort plus om de kan fortsätta att erbjuda promenadkompisar till Chippe, då det är något som han mår väldigt bra av.

Under sin tid på Hundstallet har Chippe varit iväg i så kallat ”jourhem”. Där fick han chansen att varva ner, och familjen var väldigt nöjda med honom. Chippe har mycket energi när han är ute och det finns mycket att upptäcka – men inomhus kunde han varva ner och ta det lugnt. Bara Chippe får lite tid på sig att landa i sitt nya hem, samt får mycket kärlek och uppmuntran, så kommer han att varva ner och bli mer harmonisk. Nu hoppas vi att Chippe ska hitta ett underbart hem, som vill ge sig ut på många härliga skogsäventyr tillsammans med honom. Kan du erbjuda honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.