Clifford


Ras: Blandras
Mankhöjd: ca 65 cm
Ålder: Ca 3 år
Vikt: ca 28 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:16 år och äldre
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och kärleksfull
Om Clifford:

Clifford kom in till Hundstallet som hittehund. Han är en härlig och aktiv hund. Lite reserverad och avvaktande mot nya människor, men tillgiven och närhetstörstande mot de han känner. Man får helt enkelt jobba lite för att vinna Cliffords fulla tillit, men när man väl fått den har man dragit den största vinstlotten! Att ta hand om en hund som har en historia är väldigt speciellt. Det är otroligt fint att få ge trygghet till en osäker hund som Clifford och när han väl har funnit tillit, kommer han ge allt och lite till. Då kommer du få en vän för livet.

Lika mycket som Clifford älskar att vara ute i naturen, lika mycket älskar han att mysa i soffan. Han är ingen stjärna på hämta saker till en men springer gärna flera varv i vår rastgård. 

Uppdatering: När man möter Clifford första gången så möts man av en skygg blick och ett undflyende beteende. Ofta tänker man nog då på vad som kan ha gjort honom så skygg, är det bara ett isolerat liv han levt eller har han dåliga erfarenheter av människor? Det som är så fantastiskt med Clifford är att han sedan den där dagen när han kom in till Hundstallet har utvecklats så enormt. Den där första kontakten då han är rädd byts väldigt snabbt ut till en glad svans med stor förväntan på vad du som människa ska hitta på för skoj på promenad. För är det något Clifford älskar så är det långa aktiva promenader.

Även om Clifford är speciell i våra hjärtan så är han egentligen inte längre en så väldigt speciellt svårplacerad hund. Hans enda ”problem” är ju att han är rädd vid en första kontakt och har svårt för hanhundar. Vi ser därför inte någon som helst logik i att han genererat så få intresseanmälningar som han gjort. Kanske har vi beskrivit honom som för svår? Eller är det något annat? Det vi vet med säkerhet är dock att Clifford har behövt vara hos oss på Hundstallet en längre tid för att utvecklas och blomstra och nu är han redo. Clifford endast kommer trivas i ett hem som är väldigt lugnt inomhus, men aktivt utomhus!

Den 16:e mars 2020 var Clifford med på Tv4 Nyhetsmorgon. Missade du programmet? Ingen fara, du kan se det här.

Den senaste tiden har vi haft några intressenter på gång till Clifford, många har blivit förtjusta i honom. Tyvärr har det av olika anledningar inte fungerat. Några av dessa intressenter har haft en hund. Under kontrollerade former har Clifford och dessa hundar introducerats men det har inte fungerat och vi har kommit fram till att Clifford kommer inte kunna bo med en annan hund. Han har bland annat uppvisat för stora resursförsvar.

Vi söker:

Till fina Clifford söker vi ett mycket hundvant och aktivt hem, gärna med erfarenhet av större raser. En matte och/eller husse som är villig att lägga ner massor av tid och kärlek så att han kan fortsätta att utvecklas och blomstra. Clifford kan bo både i lägenhet och i villa men han kan vara ljudkänslig.

Självklart ska du vara mjuk i ditt sätt att hantera och träna hund och du får gärna ha tidigare erfarenhet av försiktigare hundar. Han är stark och kan dra en del i kopplet så hans nya hem måste ha styrkan att kunna hålla i honom ordentligt på promenad. Clifford ha stor jaktinstinkt och är bra på viltspår. Han får lätt upp vittring på djur i skogen. Dock kan Clifford inte vara lös på grund av detta och kan inte bo med katt. I rätt hem kommer Clifford att bli en riktig stjärna och en sann vän för livet!

Clifford har blivit mycket bättre på att åka bil, något som han från början tyckte var läskigt. Vi kan inte med säkerhet lova att Clifford kommer kunna vara ensam men med tanke på att han är så pass ung, ser vi absolut möjligheten. Man måste dock ge honom tid först att få känna sig trygg.

Underbara Clifford längtar verkligen efter sitt egna hem och behöver någon som är beredd på att anpassa sitt liv efter honom. Att du ser möjligheter istället för hinder. Clifford är en känslig kille som letar någon som har tålamod och tid. Han är en ung hund och det finns all möjlighet för Clifford att utvecklas, vilket han även har gjort under tiden hos oss på Hundstallet. Det är verkligen Cliffords tur nu, han förtjänar en andra chans!

Kontaktperson:

engla@hundstallet.se

Vad händer hos oss

Hundstallet Väst

Snart är det vädertätt!

Bygget av Hundstallet Väst fortsätter med stormsteg och snart är hela stallet vädertätat! En stor del av arbetet som...
Läs mer »

Nytt på Hundstallet

Vill du jobba hos oss?

Är din dröm att jobba med och göra skillnad för hundar? Då kanske det är dig vi söker! Just nu söker vi två nya...
Läs mer »

Månadens hund

Majsan

Här kommer en hälsning från Majsan med familj! Majsan kom till oss på jour i mitten på februari 2021. Efter ett par månader...
Läs mer »

Hundstallet Väst

Uppdatering av bygget Hundstallet Väst

Vi har nu lagt taktegel på hela byggnaden och på två av bilderna visas hur vi har monterat hängrännor och ränndalarna. En...
Läs mer »

Nytt på Hundstallet

Öppettider och tillgänglighet i sommar

Nu är det äntligen sommar. Vi har öppet som vanligt men då vi inte har samma bemanning under semestertider, kan det bli en...
Läs mer »

Artiklar

Upphittade och omhändertagna hundar – så jobbar vi

Idag tar Hundstallet emot cirka 500 hundar om året och när nya hundstallet i Alingsås öppnar kommer det att finnas plats för...
Läs mer »

Hundstallet Väst

Uppdatering Hundstallet Väst

Vi har påbörjat borrning av bergvärme hålen där varje hål borras till 240 m och vi har 4 stycken hål.  Vi har nivån...
Läs mer »

Månadens hund

Otto

– Gavott som Otto hette innan. Han kom in som en privat omplacering då den äldre mannen som hade honom och två andra...
Läs mer »

Hundstallet Väst

Uppdatering av bygget Hundstallet Väst

Bygget går framåt med rasande fart. Här kommer en uppdatering i både text och bilder. Råspont, papp och läkt har blivit...
Läs mer »

Artiklar

Årsprotokoll och årsredovisning

Under april arrangerades Hundstallets årsmöte. Stort tack till alla som deltag och allt engagemang. Bifogar nedan...
Läs mer »

Hundstallet Väst

Veckorapport av bygget Hundstallet Väst

Bygget av stallet börjar ta form och en byggnad börjar snart likna ett hundstall. Här kommer veckans uppdatering. Atrium...
Läs mer »

Evenemang

Digitalt Öppet Hus

Eftersom vi i denna rådande pandemi tyvärr inte kunnat ha några Öppna Hus och träffa alla er så har vi beslutat att vi...
Läs mer »

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.