Curry


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 60 cm (växer fortfarande)
Ålder: 10 månader
Vikt: 37 kg (växer fortfarande)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana barn
Kan bo med hund:Kan bo med hund i samma storlek
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Valpig och mysig
Placeringsort:Alingsås
Om Curry:

Curry är en glad kille på 8 månader. Han är full av liv och på grund av sin ålder väldigt busig! Curry är troligtvis en blandning med kangal, och har därmed en del vakt i sig. Han vill gärna tala om när han ser andra hundar – och stämmer därmed in i skönsång. Curry är en otroligt mysig och levnadsglad kille, som drömmer om livet som gårdshund.

Vi söker:

Till Curry söker vi ett hem ute på landet. Curry tycker mycket om att vara ute i naturen, och behöver få komma bort från stadens puls. Livet på landet passar honom mycket bättre – och hade han fått välja skulle han gärna bosätta sig på en gård. Curry tycker mycket om att strosa runt i skogen, ligga och spana på andra hundar på håll, samt att busa runt i vattnet! Vattenslangar eller ”hundpooler” är mycket spännande för honom, och under varma dagar vill han gärna rulla runt i vattnet. Curry är med andra ord en tokig hund med mycket energi! Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har haft unghundar sedan innan, och därmed vet vilket jobb som krävs. Curry behöver bland annat fortsatt träning med rumsrenheten. Han gör alltid sina behov utomhus på promenad, men ibland kan det ske någon olycka även inomhus. Detta är något han behöver fortsatt träning med i en hemmamiljö.

Det är även ett stort plus om det nya hemmet har haft hundrasen kangal sedan tidigare, eller har erfarenhet kring herdehundar. Eftersom Curry troligtvis är en blandras med kangal har han en del vakt i sig, och skäller ofta på hundar han stöter på oväntat på promenad. Detta hör självklart till hundtypen – vilket det nya hemmet behöver vara medvetna om. Träffar han hundar som han känner igen blir han väldigt glad, och han har idag många hundkompisar på Hundstallet som han tar gemensamma promenader med dagligen. Nu hoppas Curry kunna hitta ägare som erbjuder långa härliga skogspromenader och mycket mys, ihop med ett lugnt liv ute på landet. Kan du erbjuda honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Curry.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.