Diego


Ras: Belgisk Vallhund, Malinois
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: 3 år
Vikt: 29 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt stabil tik
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och mysig
Placeringsort:Alingsås
Om Diego:

Diego är en trevlig och stabil kille med ett stort behov av aktivering. Han är trygg i sig själv, och väldigt kontaktsökande och social med sin förare. Diego älskar att lära sig nya saker, och vill därmed leva ett aktivt liv får han får fortsätta att utvecklas. Han trivs i sällskapet med andra hundar – och har idag ett flertal promenadkompisar på stallet som han tar gemensamma promenader med flera gånger i veckan. Diego blir extra glad när promenaderna går till skogen. Det är nämligen hans favoritplats; speciellt om det finns vilda djur att vädra efter. Diego har en del jaktinstinkt, och kan bli stark i kopplet när han får vittring på något spännande. Han är dock enkel att bryta, om man i tid lyckas förflytta hans fokus till en lämpligare uppgift.

Vi söker:

Till Diego söker vi ett hunderfaret och engagerat hem som vill lägga ner mycket tid på sin hund. Vi ser helst att det nya hemmet har erfarenhet av brukshundar sedan tidigare, och allra helst av just malinois. Diego behöver få komma till ett hem som har ett genuint intresse för hundsport och som vill träna mycket med honom. Aktiveringsformer som lydnad, agility, skydd eller olika former av sökövningar hade gjort honom gott! Diego har dessutom ett stort föremålsintresse, vilket han gärna vill fortsätta att utveckla i sitt nya hem.

Förutom ett aktivt och engagerat hem, behöver Diego även få komma till ett hem som har förståelse för att han kommer behöva mycket tid i början. Diego behöver få ta tid på sig att lära känna sina nya ägare, bli bekant med sin nya vardag, samt landa i hela situationen med en förflyttning. Det nya hemmet behöver därför ta det lugnt i början med honom, så att han inte går upp i varv. Samma sak med hanteringsbiten. Diego tycker att viss hantering kan vara lite jobbigt. Därför behöver han få komma till ett hem som inte skyndar på hanteringen med kloklipp, borstning, badning med mera – utan istället tar det när han fått landa ordentligt i sitt nya hem. När han landat i sitt nya hem behöver de nya ägarna jobba med mjuka och frivilliga metoder, så att hanteringen blir något positivt för honom. Nu hoppas vi att Diego ska hitta sitt drömhem. Det vill säga; ett aktivt, kärleksfullt och tryggt hem. Känner du att du kan erbjuda honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Diego.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.