Dino


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: Snart 1 år
Vikt: 26 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Placeringsort:Alingsås
Om Dino:

Dino är en energisk, glad och lekfull kille på snart 1 år. Han älskar att bege sig ut på långpromenad tillsammans med sina hundkompisar, att söka efter gömda godisar, samt att springa av sig all sin energi… Dino har mycket spring i benen, och hans favoritstund på dagen är därför när han får springa lös i vår stora rastgård. Då kommer han upp i varv och njuter av varje sekund!

Vi söker:

Till Dino söker vi ett erfaret hem som vill engagera sig mycket i sin hund. Dino kan till en början vara lite försiktig mot nya människor – och behöver då få chansen att känna av situationen själv först, samt ta lite tid på sig. Har man med sig lite godismuta eller mjukost brukar det gå lättare för honom att öppna upp – men det tar generellt en stund för honom att bygga upp förtroendet för en ny person. När han väl öppnat upp följer han gärna med dig ut på långa promenader eller för lekstunder i rastgården. Han älskar att leka, och springer gärna iväg och hämtar leksaker som han vill att du ska kasta åt honom.

Dino är under året gammal, och är därmed en tonåring som behöver få fortsatt stöttning och vägledning i livet. Han kan ibland bli lite väl exalterad vid lek, och har då lätt för att börja nafsa av iver eller att börja kampa i kopplet. Detta är något vi tror kommer bli lättare med tiden, samt med kontinuerlig träning. Dino har svarat väldigt bra på mjuka- och belöningsbaserade metoder, och han är dessutom en bra energikännare. Han skulle troligtvis må väldigt bra av att få bo med en lugn och trygg person, som tycker om att träna och engagera sig mycket i sin hund. Det är ett stort plus om det nya hemmet vill testa på många olika aktiviteter med Dino, när han väl landat i sitt nya hem och i sina nya rutiner. Vi tror att Dino hade varit duktig på spårning, samt någon fartfylld aktivitet som exempelvis agility?! Han hade troligtvis även uppskattat att få springa bredvid cykeln. Dino är en kille med mycket energi, vilket han behöver få utlopp för. Samma sak med den mentala träningen – Dino behöver få mycket mental stimulans, gärna genom olika former av ”problemlösning” eller aktiveringsleksaker. Han tycker mycket om att slita sönder paket som vi fyllt med något gott, samt att leta efter gömda godisar (eller mjukost som är en stor favorit hos honom!). Nu hoppas vi att Dino ska hitta ett tryggt och stabilt hem, som har förståelse för att han kommer att behöva tid för att landa – och som ger honom mycket kärlek och uppmuntran. Känner du att du kan erbjuda Dino det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.