Echo


Ras: Howavart / golden retriever- blandning
Mankhöjd: Cirka 56 cm
Ålder: 1 år
Vikt: 22 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och smart
Placeringsort:Alingsås
Om Echo:

Här har vi Echo; en lättlärd, lyhörd och aktiv kille som tycker mycket om att lära sig nya tricks och kommandon. Bland det bästa han vet är sökövningar, samt lydnad. När han inte arbetar tycker han också om att ta långa lugna skogspromenader (gärna promenader som innefattar ett bad – allra helst i lera). Detta är nämligen en hund som tycker om att rulla sig i det mesta, och som garanterat kommer försöka dyka ner i varenda vattenpöl han ser! Denna tokiga sida är dock inte det första han visar upp när han träffar nya människor eller besöker nya platser. Echo är nämligen en hund som kan vara lite avvaktande när han träffar nya människor eller ställs inför nya situationer. Därför behöver det framtida hemmet låta Echo få ta tid på sig vid nya situationer, samt ge honom utrymme när han behöver det. Med tid (och godis) brukar han så småningom lätta upp – men det är viktigt att han får chansen att känna in den nya situationen i lugn och ro.

Vi söker:

Till Echo söker vi ett hem som har stor hunderfarenhet sedan innan. Echo är en ung kille som behöver tydlighet, rutiner, samt ramar och regler, för att må bra. Han vill veta vad som förväntas av honom – och behöver därför en ägare som visar det på ett tydligt och vänligt sätt. Ett måste för Echo är att få jobba. Han kommer inte placeras som enbart sällskapshund, utan han behöver få utlopp för sin stora arbetslust. Därför söker vi ett hem som har erfarenhet av brukshundar sedan tidigare, samt ett starkt och genuint intresse för hundsport. Det är ett stort plus om det nya hemmet vill använda honom för träning av exempelvis specialsök eller nosework. Echo har nämligen ett stort driv, och hade passat väldigt bra till just detta! Han hade troligtvis även tyckt om att få apportera eller att få testa på agility. Echo tycker mycket om fart och fläkt, och behöver verkligen få komma till ett hem som vill engagera sig mycket i sin hund. Med andra ord önskar han sig en ägare som blir hans nya bästa vän; en person som finns där och visar honom gränser, regler och tydlighet – ihop med mycket kärlek och uppmuntran.

Echo är en hund som vaktar saker han finner värdefulla. Det kan handla om mat, leksaker eller ben. Därför vill vi att han ska få komma till ett hem som har erfarenhet av resursförsvar sedan tidigare, och som vet hur de ska hantera det. Echo blir väldigt bestämd när han vaktar sina resurser – vilket det nya hemmet behöver fortsätta jobba på när han landat ordentligt i sitt nya hem. Echo behöver också få komma till ett hem utan andra hundar eller andra djur, samt ett hem utan barn. Nu hoppas vi att Echo ska hitta ett hem som förstår honom, och som är villiga att lägga ner mycket tid och träning tillsammans med honom. Känner du att du kan ge Echo ett aktivt och fint liv? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Echo.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.