Edith


Ras: American bully
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: 1 år och 3 månader
Vikt: 21 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Försiktig och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Edith:

Edith är just nu ute på prov hos en familj. Hon kommer ligga kvar på hemsidan så länge. Finner du Edith intressant får du gärna skicka in en intresseanmälan.

Edith är en väldigt snäll, men lite försiktig tjej. Hon behöver få ta tid på sig när hon befinner sig på nya platser, samt vid mötet med nya människor. Edith är dock en otroligt kärlekstörstande och mysig tjej – så bara hon får chansen att känna av situationen (samt lite godis-muta!) brukar hon så småningom lätta upp. När man lärt känna Edith har man fått en vän för livet; en mer lojal hund är svårt att hitta!

Vi söker:

Eftersom Edith kan vara lite osäker vid nya situationer vill vi att hon ska få komma till ett lugnt och tryggt hem – som inte går fram för fort. Edith kommer att behöva mycket tid för att landa i sitt nya hem, samt väldigt mycket kärlek och uppskattning. Hon önskar sig helst ett hem i ett lugnare område, då hon blir väldigt rädd när det är för mycket liv runt henne. Vid sådana tillfällen vill hon ofta fly bort från situationen. Vi ser därför helst att Edith får komma ut på landet, eller i alla fall till ett lugnare område nära naturen. Edith finner ro i skogen, därför brukar vi ofta ta henne dit på våra dagliga promenader. Något annat som Edith tycker om är gemensamma promenader tillsammans hundar hon känner. Får Edith ett hundmöte med en främmande hund kan det hända att hon blir osäker och går upp i varv. Vid sådana tillfällen kan det vara bra att ta henne åt sidan, försäkra henne om att det inte är någon fara, och ge henne mycket beröm när hon gör rätt. Edith stärks när hon vet att hon har varit duktig, därför ser vi gärna att det nya hemmet jobbar mycket med belöning och uppmuntran så att hon kan få upp sitt självförtroende.

Under sin tid på Hundstallet har Edith vid ett tillfälle fått chansen att åka iväg på jourhem. I jourhemmet beskrevs hon som stressad till en början, men efter en stund kunde hon finna ro och somnade då snarkandes i soffan. Edith beskrevs också som lite osäker och rädd ute på promenaden, men att det blev bättre efter ett par dagar. Denna tjej behöver alltså få komma till ett hem som jobbar mycket med henne, så att hon kan bli lite säkrare i sig själv. Med en engagerad och träningsintresserad ägare tror vi att Edith kommer att blomma ut ännu mer. När hon lärt känna dig är hon nämligen en otroligt kontaktsökande tjej, som tycker mycket om att göra rätt. När hon förstått att hon gjort rätt brukar hon kasta sig upp i famnen för en kram. Edith är nämligen känd för att dela ut massor av kramar under promenaderna; hon är en av stallets mysigaste hundar – och nu drömmer hon om ett tryggt och lugnt hem som kan vara där som en stöttande hand när hon behöver det. Känner du att du kan ge Edith ett fint hem? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Edith.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.