Egon


Ras: Boxer
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: Snart 3 år
Vikt: 31 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Placeringsort:Alingsås
Om Egon:

Egon är en kille som alltid är på språng! Det spelar ingen roll om det är dags för en långpromenad i skogen eller en stunds lek i rastgården; Egon vill alltid i väg. Han har mycket spring i benen, och älskar att få springa ur sig all sin energi. Något annat han tycker om är att få jobba med huvudet, genom olika aktiveringsleksaker (gärna med godis eller mat i). Egon är en kille med mycket motor och stort driv – vilket han drömmer om att få utveckla ännu mer i sitt nya hem.

Vi söker:

Till Egon söker vi ett aktivt hem som tycker om att vara ute och röra på sig lika mycket som honom. Egon hade älskat att få komma till ett hem som inkluderar honom så mycket som möjligt, och som tar med honom ut på långa härliga springturer. Han drömmer också om att få komma till ett hem som är intresserade av hundsport, och som vill träna med honom. Egon är en perfekt träningskompis, som tycker mycket om att lära sig nya tricks och kommandon! Han hälsar att han gärna skulle vilja lära sig fler, och ihop med en engagerad ägare kommer ni bli ett superteam.

Som många andra boxrar är Egon en väldigt ivrig och framåt kille. Han kan ibland gå upp i varv när det blir för mycket runt honom, och önskar därför att få komma till ett lugnare område. Egon älskar naturen och trivs väldigt bra ute i skogen. Därför skulle han gärna vilja bosätta sig nära ett naturområde – så att han har nära till skog och mark. Han skulle också vilja fortsätta att ta gemensamma promenader tillsammans med andra hundar. Just det är något han har gjort mycket under sin tid på stallet, och som vi hoppas att det nya hemmet kan fortsätta att erbjuda honom. Vid ett första möte med en ny hund blir Egon dock väldigt glad och energisk – vilket kan göra att han blir väldigt stark i kopplet. Det nya hemmet behöver därför ha styrkan att orka hålla honom – speciellt när han får sina klassiska ”glädjeryck”. Ibland blir Egon nämligen så glad att han inte vet vad han ska göra med sig själv, och springer då fram och tillbaka av glädje! Nu hoppas vi att Egon ska hitta ett roligt och tryggt hem, som kan ge honom all den tid och aktivering han behöver. Känner du att du kan ge honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Egon.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.