Esset


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: 2 år
Vikt: 17 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Ej testad med barn
Kan bo med hund:Har tidigare bott med hundar
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Försiktig och
Om Esset:

Esset är till början en väldigt försiktig tjej, som inte är speciellt världsvan. Hon har tidigare bott med många andra hundar, och har behövt kämpa för att överleva. Detta är något som ibland märks på henne, då hon har en tendens till att gå upp i stress. Esset har många känslor inom sig, och när hon blir stressad vet hon inte alltid hur hon ska hantera dem.

Vi söker:

Till Esset söker vi ett hem som erbjuder mycket tid och trygghet. Det är viktigt att man inte går för fort fram med henne, utan att man istället tar det lugnt och låter henne öppna upp i sin egen takt. När Esset väl öppnar upp är hon en nyfiken och framåt tjej som gärna vill ha närhet, men det tar en stund att komma dit. Därför är det viktigt att det nya hemmet har mycket tålamod med henne.

Esset är en väldigt aktiv hund, men är tyvärr aningen omusklad. Därför är det viktigt att det nya hemmet tar det lugnt med henne i början, och inte trappar upp hennes träning för fort. När hon byggt upp musklerna hade hon troligtvis älskat att ge sig ut löpturer eller riktigt långa promenader i skogen. Här på Hundstallet har vi gjort båda delar med henne (men kortare turer), och sett glädjen i henne när hon får arbeta. Som den polarhund hon är behöver hon självklart mycket aktivering, därför är det ett stort plus om det nya hemmet har tidigare erfarenhet av arbetande raser, samt lever ett aktivt liv där hon kan få följa med på vandring, långpromenad eller löpturer. När hon byggt upp sina muskler hade hon troligtvis även älskat att dra!

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.