Esther


Ras: Belgisk Vallhund / Malinois
Mankhöjd: Cirka 56 cm
Ålder: 2 år
Vikt: Cirka 23 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Placeringsort:Alingsås
Om Esther:

Här har vi Esther – en pigg tjej på 2 år! Esther tycker mycket om att hitta på bus, men är samtidigt väldigt skärpt. När det är dags för kommandon och tricks kommer arbetslusten fram – och hon blir då väldigt kontaktsökande. I sådana situationer blir hon ibland lite väl exalterad, och kan då gå upp i varv. Hon har mycket energi, och tycker därför om att få använda den både fysiskt och psykiskt. En annan sak som får henne att gå upp i varv är när det händer för mycket runt henne, eller när det blir för mycket nytt som händer på samma gång. Då kan hon bli väldigt osäker och rädd av sig, vilket gör att hon kräver en trygg och hunderfaren ägare.

Vi söker:

Till Esther söker vi ett hem som har erfarenhet av brukshundar sedan innan, och som brinner för att jobba med sin hund. Esther kommer att behöva mycket tid och tålamod från sitt nya hem, då hon är aningen ovan vid världen. Som tidigare nämnt går Esther ibland upp i varv när det händer för mycket runt henne; exempelvis vid möten med nya människor, eller när hon kommer till nya platser. Vid sådana tillfällen blir hon osäker – vilket kommer att kräva en engagerad och tålmodig person. Esther behöver med andra ord få mycket tid och trygghet för att kunna vänja sig vid sitt nya liv.

När Esther lärt känna dig visar hon gärna upp sina tricks och kommandon. Hon är duktig på att träna, och lyckas man vända hennes osäkerhet till fokus är hon en riktig stjärna! Därför vill vi att Esther ska få komma till ett hem som brinner för hundsport, och som har tänkt att träna mycket med henne. Esther kommer inte må bra av att enbart vara sällskapshund, utan hon behöver få arbeta för att må bra. Nu söker vi ett hem som ger henne ordentligt med aktivering, samt chansen att få återhämta sig mellan varven. Esther behöver hitta en balans mellan vila och aktivitet – samt komma till ett hem som hela tiden ligger steget före. Det är ett stort plus om det nya hemmet har tidigare erfarenhet av rasen, och därmed har kunskap om vad Esther behöver för att må bra. Känner du att du kan ge Esther ett tryggt, aktivt och kärleksfullt hem? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Esther.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.