Gizmo


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: 8 år
Vikt: 20 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Ej testad med barn
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Kärlekstörstande och snäll
Om Gizmo:

Denna äldre och levnadsglade herre söker nu efter ett nytt hem! Hans namn är Gizmo, och han önskar sig framför allt ett hem där han får vara med så mycket som möjligt – och där mysstunder är en självklar del i vardagen! Detta är nämligen en väldigt mysig herre, som älskar att vara nära. Det bästa Gizmo vet är att ligga i någons knä, och han delar mer än gärna med sig av sin kärlek. Man ser honom ständigt mysa i någons knä, för att sedan vandra vidare till nästa persons knä. Alla ska få ta del av hans kärlek, tycker Gizmo!

Vi söker:

Till Gizmo söker vi ett lugnt hem som vill spendera mycket tid tillsammans med honom. Gizmo tycker inte om att vara ensam, och kan då gå upp i varv och börja skälla. Gizmo behöver alltså få bo hos någon som erbjuder minimalt med ensamtid, och som kan berika hans dagar med mycket mys och aktivering. Gizmo tycker om att gå på långa promenader (helst till skogen om han får välja), eller att roa sig med sina aktiveringsleksaker. Här på Hundstallet har han testat på flera olika ”aktiveringsspel” där hans uppgift är att få fram godis eller mat. Detta är något han är varit väldigt bra på, och som han älskar att sysselsätta sig med!

Långpromenader är som sagt också något han tycker mycket om. Speciellt om han får gå i långlina ute i skogen. Får han gå i långlina kan det hända att den ”korta rundan” inte längre blir så kort, utan den kan istället ta lite längre stund. Gizmo ska nämligen undersöka allt väldigt noggrannt. När han undersökt färdigt tycker han om att rulla sig i gräset eller att sitta och spana på allt som händer runt honom. Får han syn på andra hundar kan han dock bli lite ”stissig” och börja skälla. Därför önskar han att få bo som ensamhund. Ett annat önskemål han har är att få bo på landet, eller åtminstone i ett lugnare område. Gizmo finner ro på landet, bland skog och mark. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har nära till grönområden, eller har en trädgård. Gizmo kan nämligen inte tänka sig något bättre än att få strosa runt bland blommor och blad i en egen trädgård… Nu hoppas Gizmo kunna hitta ett nytt hem, som spenderar mycket tid med honom och som blir hans nya bästa vän. Är det du? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Gizmo.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.