Hilda


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 1 år
Vikt: 15 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Försiktig och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Hilda:

Hilda är en väldigt snäll och lite försiktig tjej. Hon tycker om att få ta lite tid på sig vid mötet med nya människor eller i nya situationer, innan hon utforskar vidare. Med lite godismuta brukar hon kunna våga sig fram, och hon blir då genast väldigt kontaktsökande. Hilda tycker mycket om att träna på tricks och kommandon, samt att ta långa härliga promenader med sina hundkompisar. Hon är dock lite ”ovan vid världen”, och håller nu på att undersöka hur livet runtom henne fungerar.

Vi söker:

Till Hilda söker vi ett lugnt och tryggt hem som inte går för fort fram. Hilda vill som tidigare nämnt gärna få chansen att känna av situationen på egen hand, vilket kan kräva lite tid. Hon kan även vara lite försiktig och osäker när det blir för mycket liv och rörelse runt henne, därför är det viktigt att de nya ägarna är väldigt lugna runt henne. Så fort hon lärt känna dig är hon en väldigt framåt och kontaktsökande hund, men hon behöver få lite tid på sig vid nya situationer. När hon väl lärt känna dig visar hon snart upp sin fartfyllda, roliga och mysiga sida. Detta är nämligen en tjej som är otroligt kärlekstörstande, och som gärna vill följa med på många olika upptåg. Därför ser vi helst att Hilda får komma till ett hem där hon får chansen att röra mycket på sig – gärna genom vandringar, springturer eller olika hundsporter. Hilda tycker om att vara inkluderad, och skulle gärna vilja få en självklar plats i soffan.

Hilda kom in till Hundstallet tillsammans med Mio (som nu har flyttat) och hans mamma Aurora. De tre fungerar väldigt bra ihop, och därav tror vi att Hilda skulle kunna trivas bra ihop med en hundkompis i sitt nya hem. Finns det inga andra hundar i det nya hemmet önskar hon sig gärna promenadkompisar som hon kan träffa och ta gemensamma promenader med. Hilda kan dock skälla en del på främmande hundar, men hon är enkel att avleda med så kallad skvallerträning (där hon tar kontakt med föraren genom att titta på denna och därefter få beröm). Hilda är med andra ord väldigt motiverad och tycker mycket om att träna; något som vi gärna ser att det nya hemmet vill fortsätta med. Förutom träning och självklart mycket kärlek, vill vi att Hildas nya hem ska ge henne väldigt mycket tid. Hilda behöver få tid för att landa i sitt nya hem och bli bekväm i sin nya vardag. Därför är det otroligt viktigt att de nya ägarna inte skyndar på detta – utan har förståelse för att hon kanske kommer att behöva en stöttande hand i vissa lägen. Känner du att du kan erbjuda Hilda det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Hilda.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.