Hugo


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: 1 år
Vikt: 35 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Aktiv och arbetsvillig
Om Hugo:

Unghunden Hugo söker nu ett nytt hem! Detta är en kille som mår som bäst när han får en uppgift. Det kan vara allt ifrån att bära med sig favoritleksaken på promenaden till att träna på tricks längst promenadens gång. Favorit-sysselsättningen är dock sök-övningar. Hugo har en väldigt bra nos och ett bra spårintresse, vilket gör honom väldigt duktig i spåret! Därför önskar vi nu att han får chansen att utveckla detta i sitt nya hem.

Vi söker:

Till Hugo söker vi ett aktivt hem som vill träna mycket med sin hund. Hugo älskar att vara ute i naturen, och vill som sagt gärna kombinera detta med att exempelvis få spåra. När han får upp ett spår blir han en riktig arbetsmaskin. Därför vill vi gärna att han ska få komma till ett hem som har intresset att fortsätta öva sök med honom. Han mår nämligen väldigt bra när han får jobba mentalt, och hade troligtvis även gärna testat på lydnad.

Vi ser helst att Hugo får komma till ett hem som har tidigare erfarenhet av unghundar, och som förstår vilket jobb det innebär. Hugo är en stor och stark kille som behöver få träna mer på vardagslydnaden; det händer att han går upp i varv och kampar i kopplet på promenad, eller att han reagerar på andra hundar – speciellt i situationer där han inte är beredd. Vid sådana tillfällen blir han väldigt stark. Därför måste det nya hemmet ha styrkan att orka hålla honom, samt fortsätta träna på detta. Här på Hundstallet övar vi på detta dagligen, och vi går ofta på gemensamma promenader med Hugo och andra hundar, vilket fungerar bra. Men vid vissa hundmöten kan han behöva träning och stöd.

Nu önskar vi att fina Hugo får komma till ett aktivt hem som erbjuder mycket utomhusvistelse och all den fysiska och mentala träning han behöver. Känner du att du kan ge honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Hugo.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.