Izla


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 45 cm
Ålder: 2 år
Vikt: 14 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Eventuellt stabil hane
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Försiktig och arbetsvillig
Placeringsort:Alingsås
Om Izla:

Izla är just nu ute på prov hos en familj. Hon kommer ligga kvar på hemsidan så länge. Finner du Izla intressant får du gärna skicka in en intresseanmälan.

Izla är en väldigt snäll och mysig tjej, som tycker mycket om närhet. Hon kan dock vara lite osäker och försiktig kring nya människor, vilket gör att hon oftast har lättare att öppna upp till en- eller ett färre antal personer. Hon blir nämligen stressad av för mycket folk, och föredrar när det är lugnt runt henne. Plötsliga rörelser eller höga röster skrämmer henne, och hon vill då fly bort från situationen. Därför vill vi helst att hon ska få hamna i ett så lugnt och tryggt hem som möjligt. När Izla väl vågar lita på dig är hon världens mysigaste hund, som gärna hoppar upp i knäet för lite kärlek.

Vi söker:

Till Izla söker vi ett harmoniskt hem, som har överseende med att hon kommer att behöva mycket tid för att landa i sina nya vardagsrutiner. Izla behöver en person som jobbar mycket med henne, och som stärker hennes självförtroende. Som tidigare nämnt är Izla en otroligt kärleksfull och snäll tjej, när hon väl vågar öppna upp. Det tar dock en stund att komma dit. Därför är det viktigt att det nya hemmet inte skyndar på något, utan istället låter Izla få känna av situationen själv och låter henne få ta den tid hon behöver.

Izla är en blandning av raserna münsterländer, labrador och beagle. Dessa tre raser ihop gör att hon är en väldigt arbetsvillig och aktiv hund, som behöver få utlopp för sin energi varje dag. Izla tycker mycket om att träna på olika tricks och kommandon, och har tidigare fått arbeta med klickerträning. Vi ser därför gärna att det nya hemmet fortsätter med det, då det är något hon svarat väldigt bra på! Izla har även stor jaktlust, och tycker mycket om att jobba med nosen. Därför hade hon troligtvis även velat testa på aktiviteter som vilt- eller blodspår. Hon tycker också om att vara utomhus, och följer gladeligen med ut på promenad varje dag. Går promenaden till skogen blir hon extra glad, det är nämligen där hon trivs som allra bäst. Lugnet i skogen gör att hon kommer ner i varv. Därför vill vi att Izla ska få hamna i ett hem på landet, långt bort från centrum. Izla har nämligen väldigt svårt att slappna av i stan, och därför vill vi att hon ska få slippa den stressen. Izla fungerar bra ihop med andra hanar, och kan därför tänka sig en hundkompis i sitt nya hem. Om inte det nya hemmet har en annan hund skulle hon gärna vilja ha promenadkompisar.

Izlas svaga sida är hanteringsbiten. Hon tycker att det är väldigt jobbigt med hantering, och behöver därför få komma till ett hem som har mycket tid och tålamod att lägga på henne. Izla hade mått bra av frivillig hantering, samt någon som inte går för fort fram – utan som har en bra plan för hur de ska träna på hantering tillsammans. Just hanteringsbiten är dock något som inte får påbörjas förrän Izla verkligen har landat i sitt nya hem och känner sig trygg med sina nya ägare. Hon behöver få chansen att verkligen lära känna sina nya ägare, innan man försöker att exempelvis klippa hennes klor eller borsta hennes päls. Nu hoppas vi att fina Izla ska hitta ett hem som erbjuder mycket tid, tålamod och trygghet. Izla önskar sig även ett hem där hon får minimalt med ensamtid, där hon istället får spendera så mycket tid som möjligt med sina nya ägare. Känner du att du kan erbjuda henne det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på underbara Izla.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.