Juno


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 11 månader
Vikt: 17 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Ja, har tidigare bott med andra hundar
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Försiktig och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Juno:

Vackra Juno söker nu efter ett hem. Detta är en tjej som är väldigt försiktig till en början, och som behöver få ordentligt med tid på sig för att våga öppna upp. Hon är väldigt osäker när hon träffar på nya människor eller besöker nya platser – men trots hennes osäkerhet har hon under sin tid på Hundstallet blivit allt modigare och hon gör stora framsteg varje dag. Juno har visat sig vara en rolig, mysig och aktiv tjej. Som nu söker efter ett hem som vill lära känna henne på djupet och som därmed kan vägleda henne genom livet på ett tryggt sätt.

Vi söker:

Till Juno söker vi ett lugnt och tryggt hem, som är beredda på att ge henne ordentligt med tid och tålamod. Eftersom Juno är väldigt osäker när hon träffar nya människor, behöver hon få komma till ett hem som inte skyndar på detta utan som istället finns där och visar henne världen på ett tryggt och långsamt sätt. Juno behöver få ordentligt med tid för att landa i sitt nya hem, och hade uppskattat att få bosätta sig i ett lugnare område. Drömmen för Juno hade varit att få bo i ett hus på landet, gärna med skogen som granne. Juno tycker nämligen om skogspromenader väldigt mycket, och hade uppskattat att få förgylla dagarna med promenader i skog och mark. Hon tycker också om att ta gemensamma promenader tillsammans med andra hundar, och finner ett stort stöd i sina hundkompisar på Hundstallet. Därför är det ett plus om det nya hemmet har egna hundar sedan tidigare, eller kan erbjuda henne hundkompisar ute på promenaderna.

När man lär känna Juno visar hon snart upp sin mysiga sida. Juno är en tjej som tycker mycket om att få gos och uppmärksamhet, men det är något som inte får skyndas på. När hon öppnat upp tycker hon också om att visa upp sina konster och tricks; något det nya hemmet gärna får utveckla när de byggt en relation med henne. Juno har mycket energi, och hade älskat att få följa med ut på springturer, lära sig mer om spårning, samt testa på olika lydnadsövningar. Något annat som skulle kunna hjälpa Juno mycket är att testa på olika sorters balansövningar – för att stärka självförtroendet. Här på Hundstallet har Juno fått testa på att undersöka agilityhinder, samt att balansera och hoppa upp på stenar och liknande. Med mycket uppmuntran har hon till slut vågat, så med lite träning kommer hon snart att öppna upp och våga ta för sig allt mer. Nu hoppas vi att denna underbara tjej får ett kärleksfull hem, som med tid och tålamod låter henne få landa och utforska sitt nya liv i sin egen takt. Känner du att du kan erbjuda Juno det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på denna toppentjej!

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.