Kenta


Ras: Cane corso (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 65 cm
Ålder: 1 år och 3 månader
Vikt: 40 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Placeringsort:Alingsås
Om Kenta:

Kenta är en go och glad grabb på 1 år som nu söker ett nytt hem. Hans favoritsyssla är att ge sig av på härliga spännande äventyr, långa promenader i skogen, samt att mysa i soffan. Bjuds det dessutom på lite godis kommer Kenta göra vad som helst för att visa att just han förtjänar att få den! Han är med andra ord väldigt godismotiverad, vilket har hjälpt när vi har tränat på situationer som exempelvis hundmöten. Kenta har utvecklats väldigt mycket under sin tid på stallet, och har idag mycket lättare för att söka kontakt och jobba ihop som ett team. Han tycker fortfarande att män är lite läskiga, men med en erfaren person och rätt introducering tror vi inte att det kommer vara ett problem.

Vi söker:

Till Kenta söker vi ett hem som har tidigare erfarenhet av stora arbetande hundar. Vi ser gärna att man har erfarenhet av just rasen cane corso sedan tidigare, så att man vet hur man ska tänka och reagera i vissa situationer. Kenta har initialt mycket vakt i sig, och skäller när det blir för mycket liv och rörelse runt honom. Han kan också skälla och gå upp i varv vid plötsliga situationer som exempelvis oförberedda hundmöten eller när han träffar nya människor. Vid sådana situationer är det viktigt att det nya hemmet orkar hålla honom, då han blir otroligt stark i kopplet när han vill någonstans. Kenta behöver med andra ord få komma till ett hem som har styrkan, erfarenheten, samt tiden till att forma honom och vägleda honom rätt. I rätt hem kommer han fortsätta att blomma ut och visa vilken toppenkille han är! Kenta är nämligen en otroligt charmig och trevligt kille, som mer än gärna myser upp sig i soffan eller leker ute i vår rastgård. Han är också aningen ”valpig och flängig”, därför är det ett stort plus om det nya hemmet har tidigare erfarenheter av unghundar – och därmed vet vilket jobb det innebär.

Kenta hälsar att han gärna skulle vilja bosätta sig på landet, långt bort från stadens puls. Han trivs som bäst i naturen, och vill därför gärna komma bort från för mycket liv och rörelse. En gård eller ett hus med inhägnad hade varit det bästa för Kenta – så att han kan få patrullera runt och hålla ställningarna därhemma, och leva ut som den vakthund rasen faktiskt är. Förutom att vakta hade han gärna velat testa på många olika aktiviteter. Kenta kan tänka sig allt från lydnad till något fartigare! Han är anpassningsbar och nyfiken av sig, och är därmed öppen för det mesta, så länge han får prova på aktiviteter tillsammans med dig. Ett annat önskemål Kenta har är att få komma till ett hem utan för mycket människor. Kenta tyr sig oftast till en människa, och skulle därför helst vilja bo antingen med en person – eller ihop med ett färre antal, som båda är lika engagerade i Kenta. Nu hoppas vi att Kenta ska få flytta till sitt drömhem; ett stabilt, kärleksfullt och engagerat hem! Så att han kan få chansen att påbörja sitt nya liv!

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.