Leia


Ras: Pinscher (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 40 cm
Ålder: 1 år och 9 månader
Vikt: 14 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Aktiv och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Leia:

Här har vi mysiga Leia; en pinscher-tjej som älskar att förgylla vardagen med långa friska skogspromenader, samt mycket mys i soffan. Med andra ord så älskar hon när det går undan, men också att ta det lugnt därhemma. Leia är en nyfiken och framåt tjej, som har många hundkompisar på stallet som hon gärna promenerar tillsammans med dagligen. Hon föredrar när promenaderna går mot våra stora skogar – och får hon dessutom träna på lite tricks och konster längst vägens gång, blir hon extra glad!

Vi söker:

Till Leia söker vi ett hem som vill ge henne mycket kärlek och uppmärksamhet. Leia kan vara lite försiktig och avvaktade mot nya människor, samt när hon befinner sig på nya platser. När Leia känner sig osäker kan hon börja morra och vakta. Därför är det viktigt att det nya hemmet inte tränger sig på henne, utan låter henne få ta tid på sig vid nya situationer. Låter man bara Leia få chansen att känna av situationen själv brukar det gå bra – men det är viktigt att man låter henne få landa i sin egen takt. Samma sak med hantering. Leia kan ibland tycka att viss hantering är jobbigt, vilket också kommer kräva lite träning. Leia behöver bygga en relation med sin nya familj, innan man börjar med hanteringsbiten. Leia är väldigt godismotiverad, och vill verkligen göra rätt, så bara hon får lite träning och stöttning tror vi inte att hanteringen kommer bli ett problem i framtiden.

Eftersom Leia är en väldigt aktiv och framåt tjej, som tycker om att vara ute och röra på sig – söker vi ett hem som tycker om att göra detsamma. Leia hade älskat att få komma till ett hem som tar med henne ut på långpromenader i skog och mark, samt testar på nya aktiviteter tillsammans med henne. Leia är duktig på lydnad och agility; något hon gärna skulle vilja utveckla i sitt nya hem! Även spårning är något hon är lite nyfiken på, och som de nya ägarna gärna får testa på med henne. Förutom full fart och aktivitet tycker Leia, som tidigare nämnt, även om att ta det lugnt inomhus. Leia är en riktigt mysig tjej, som njuter av långa mysstunder och klappar. Hon tycker om att varva ner inomhus – och drömmer nu om ett hem där hon får en självklar plats i soffan. Känner du att du saknar en kompis i soffan, samt en kompis i skogen? I sådana fall kanske Leia är rätt hund för dig.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.