Liza


Ras: Blandras med biewe terrier och yorkshire terrier
Mankhöjd: Cirka 30 cm
Ålder: Snart 2 år
Vikt: 4,6 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:En lugn och stabil vuxen hund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och snäll
Om Liza:

iza är en ung och nyfiken liten hund som inte har fått rätt start i livet. Hon har haft flera olika hem och behöver omplaceras igen på grund av att hemmiljön inte är tillräckligt lugn och förutsägbar. Liza är mycket lättstressad och rädd för ljud som exempelvis smällare och raketer. Då reagerar hon med att skälla, hon har svårt för att lugna ner sig på egen hand och behöver en miljö där hon inte utsätts för så många läskiga ljud, hundskall mm. Till följd av att Liza är väldigt stressad har hon även svårt att koppla av hemma.  

Liza har blivit modigare men har fortfarande rädslor och osäkerhet kvar och blir mycket stressad när hon utsätts för nya miljöer. Hon vill inte bo centralt eller i lägenhet. 

Liza behöver ett aktivt liv och vill gärna träna tricks, balansövningar, dogparkour och aktiviteter där hon får använda sin nos. Lizas senaste hem har tränat mycket hantering och Liza är duktig på allt från kloklipp till borstning och bad med personer hon känner och litar på. Liza tycker om andra små hundar men upplever stora hundar som lite läskiga. 

Vi söker:

Till Liza söker vi ett mycket lugnt och tryggt hem med erfarenhet av rädda och larmande hundar. Vi söker dig som vill och kan stötta Liza och hjälpa henne att bygga upp sitt självförtroende och mod. Liza vill bo i ett lugnt hem i ett lugnt område men samtidigt aktiveras på ett sätt som bygger självförtroende, till exempel genom tricksträning, spår, nosework och olika övningar som bygger upp balans och kroppskontroll.

Vi söker dig som bor i hus och i ett lantligt och lugnt område. Liza bor gärna med en liten trygg, lugn och snäll vuxen hund som inte hetsar upp sig eller skäller. 

Kontaktperson:

sara.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.