Micky


Ras: Pyreneerhund
Mankhöjd: Cirka 65 cm
Ålder: Snart 1 år
Vikt: 42 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Inte testad med katt
Personlighet:Flamsig och mysig
Om Micky:

Vår stora lurv Micky söker nu ett nytt hem!

Micky är snart 1 år, men väger redan 42 kilo – och hon kommer fortsätta växa! Hennes storlek är dock inget som Micky själv är speciellt medveten om, utan hon kryper gärna upp i ditt knä eller sätter upp tassarna på dina axlar för att ge dig en kram.

Micky tycker det är väldigt roligt att gå på promenad eller upptäcka nya platser. Hon tycker om att få arbeta med huvudet och leta reda på gömda godisar eller leksaker. En annan sak hon tycker mycket om är när vi släpper henne lös i rastgården så hon får springa av sig. Då kommer hon verkligen upp i fart!

Vi söker:

Till Micky söker vi ett hem som har erfarenhet av herdehundar sedan tidigare, och som förstår vad rasen kräver. Micky har en stark egen vilja, och kan därför vara envis eller sätta sig på tvären. Det nya hemmet behöver då ha tålamod med henne och kunna läsa av henne rätt och inte pressa henne. Micky har inte bara en stark vilja, utan hon är också väldigt stark när hon får syn på harar eller andra vilda djur på promenad. Därför behöver det nya hemmet ha styrkan att orka hålla henne. Får hon inte syn på vilda djur går hon väldigt fint i kopplet, och hon tycker det är roligt att vara ute i alla väder.

Inomhus är Micky väldigt mysig, och vill vara nära. Hon hade älskat att få komma till ett hem där hon är välkommen upp i soffan. Därför söker vi efter ett hem som inte är rädda för möblerna troligtvis snart kommer att täckas av långt vitt hår…

På grund av Mickys storlek söker vi ett hem som kan erbjuda henne stora ytor att röra sig på. Vi ser gärna att hon får komma ut till en gård på landet där hon kan patrullera runt i sin egen takt. En bättre gårdshund går inte att hitta!

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.