Milo


Ras: Golden retriever
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: 1 år
Vikt: Cirka 30 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Orädd och arbetsvillig
Om Milo:

Här har vi Milo! – en glad och orädd golden retrieverhane på 1 år.

Milo är en aktiv, lättlärd och lyhörd kille som tycker mycket om att lära sig nya trix och kommandon! Han visar alltid ett starkt intresse för att jobba, speciellt genom olika sökövningar. Det bästa han vet är när man gömmer godis eller leksaker i nya miljöer, och låter honom leta efter dem. Då kommer arbetslusten fram och han visar vad han går för!

Vi söker:

Milo är en ung hund som måste få jobba. Därför söker vi ett hem som har erfarenhet av brukshundar sedan tidigare, samt ett starkt och genuint intresse för hundsport. Det är ett stort plus om det nya hemmet vill använda honom för träning av specialsök eller nosework. Milo har ett otroligt starkt driv, och hade passat väldigt bra till just detta! Han hade troligtvis även tyckt om att få apportera eller testat på agility. Milo gillar fart och fläkt, och behöver verkligen komma till ett hem där han får utlopp för sin energi.

Trots att Milo bara är ett år gammal har han flyttat runt väldigt mycket. Därför har han saknat en trygg punkt, och troligtvis inte blivit grundtränad ordentligt. Milo är därför väldigt ”valpig” i sitt beteende, och kan gå upp i varv snabbt. När han går upp i varv händer det att han kampar och biter väldigt hårt i kopplet eller armarna. Han behöver någon som kan hjälpa honom att bryta detta mönster och komma ner i varv. Det nya hemmet behöver därför vara uppmärksamma på detta och fortsätta jobba med detta på ett tydligt och vägledande sätt.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.