Molly


Ras: Africanis
Mankhöjd: Cirka 40 cm (men växer)
Ålder: 5 månader
Vikt: Cirka 13 kg (men växer)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Tonåringar
Kan bo med hund:Ja, med motsatt kön eller brodern Milo
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Mysig och sprallig
Om Molly:

Mysiga Molly letar nu efter ett nytt hem! – Detta är en framåt och aktiv tjej som tycker mycket om skogspromenader, att busa i rastgården och att hoppa över hinder i vår träningshall. Förutom att röra på sig älskar Molly också att ta det lugnt och att mysa. Hon är en väldigt kärlekstörstande tjej som behöver få oändligt med närhet.

Vi söker:

Till Molly söker vi ett hem som har mycket kunskap om vinthundar och urhundar. Africanis är en ras med stora jakt och vakt-egenskaper, vilket det nya hemmet måste vara beredda på. Rasen är också väldigt aktiv, så det är ett stort plus om det nya hemmet erbjuder stora ytor där Molly kan få springa av sig. Ytan måste dock vara stängslad, då africanis är en otroligt atletisk ras som är mycket benägen i att klättra samt hoppa högt.

Molly kommer behöva mycket fysisk och mental träning. Eftersom det finns mycket jakt i rasen hade hon troligtvis gärna testat på hundsporter som spring-pole, lure coursing eller kanske spårning?

Eftersom Molly är valp behöver hon fortsätta öva på allt som hör valpstadiet till, så som ramar, regler och rumsrenhet. Därför är det viktigt att det nya hemmet har oändligt med tid att lägga på Molly – samt en himla massa kärlek att dela med sig av.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.